Ga naar inhoud

21 april 2020Gezondheid

Brood een essentieel onderdeel van je voeding

Maart 2020, ineens staat de wereld op zijn kop. Onze normale, dagelijkse dingen zijn ineens niet meer vanzelfsprekend. De nieuwe “1,5 meter maatschappij” is van invloed op zowel ons privé- als zakelijke leven.

Bij ons in de bakkerij is het een onrustige periode. Van de één op andere dag begonnen mensen ineens brood te hamsteren. De dagen erna was het spannend wat de regering zou besluiten. Gaan we in volledige lockdown of mogen bepaalde winkels de deuren openhouden? Gelukkig kunnen wij open blijven, maar dat brengt ook de nodige spanningen met zich mee. Voor zowel onze klanten als de medewerkers proberen we een veilige plek te creëren. Gelukkig is iedereen erg meegaand en gaat dat hartstikke goed.

In het normale leven haal ik mijn beweegmomenten uit bezoekjes aan de sportschool en de manege. Iets fanatieker kan altijd, maar ik vind de gezelligheid ook erg belangrijk! Helaas vallen deze sportieve momenten weg en dus is het zoeken naar een alternatief. Sinds de Coronacrisis ga ik ’s avonds vaak een stuk wandelen of fietsen. In de omgeving van Rolde is dat zeker geen straf. Bij een gezonde levensstijl is voeding een essentieel onderdeel. Brood is een belangrijke bron van voedingsvezels. Wij zeggen altijd dat geen enkel broodsoort ongezond is, maar het is niet voor niets dat Volkorenbrood is opgenomen in de Schijf van 5. Daarnaast bevat brood gejodeerd zout, dus een belangrijke bron om de dagelijkse hoeveelheid jodium binnen te krijgen wat belangrijk is voor de werking van de schildklier en stofwisseling.

Voor de mensen die ervoor kiezen om voorzichtig te zijn met koolhydraten, bakken wij speciale broden. Deze broden bevatten minder koolhydraten en meer vezels. De broden bevatten veel granen en zaden die door onszelf geroosterd worden. Dit geeft een unieke smaak aan het brood. En na de inspanningen van de Fit Challenge, is er af en toe natuurlijk ook ruimte voor iets lekkers van de bakker. De boog kan immers niet altijd gespannen staan ;)

Ik wens iedereen veel succes met de Challenge en het belangrijkste: veel gezondheid!

Rianne, Bakkerij Pots

Deel dit bericht