Ga naar inhoud

20 juni 2023Supporter van Sport

Beachvolleybalweekend VV Rolde: van zandhappen tot blaren op de voeten

Zaterdag 17 en zondag 18 juni was het weer zover: Het beachvolleybalweekend van VV Rolde. De organisatie schreef een mooi verslag van een snikheet weekend!

Op zaterdag beginnen we altijd met het clubtoernooi voor leden en sponsoren en op zondag is het Junior Beach Circuit voor jeugd NeVoBo-leden. Op zaterdag waren we om 8.30 uur al met een clubje mensen op het terras van het voetbalveld te vinden voor koffie en thee om vervolgens rond 9.00 uur te starten met de opbouw. En er moest nogal het en een ander opgebouwd en klaargezet worden! Acht velden, dranghekken, sponsordoeken, een grote tent voor catering en tafels, een wagen voor muziek en ook dit jaar weer de fijne Univéwagen voor de wedstrijdleiding. De koelkasten werden gevuld, de volleyballen lagen klaar en het zonnetje scheen volop. Wat wil je nog meer?

Blaren op de voeten van het hete zand
Rond 15.00 uur was de inloop, werden de teams bekend gemaakt en om 16.00 uur klonk het eerste fluitsignaal. Mooie wedstrijden werden gespeeld. Het ging van zandhappen tot blaren op de voeten van het hete zand tot zwembadjes gevuld met koud water. Na de wedstrijden werd om 18.00 uur de eerste plek bekend gemaakt en werd de BBQ geopend. Er werd weer heerlijk vlees klaargemaakt door onze vaste BBQ-mannen. De drankjes waren koel en gingen er goed in en iedereen was gezellig met elkaar aan het kletsen. Met de hele middag en avond muziek van DJ Gerrit op de achtergrond was er een gezellige sfeer! En het bleef ook nog lang gezellig…

Zwembadjes om af te koelen
Op de zondag stonden de eerste mensen van de organisatie om 9.00 uur alweer paraat. Het was een nog warmere dag dan zaterdag. De wedstrijdleiding had het goed voor elkaar in de wagen van Univé, daar was het koel(er) en het zand vlak voor de wagen, wat in de schaduw stond, was een héél fijn plekje om even te staan. Ook vandaag weer zwembadjes gevuld met water om even af te koelen. De aanwezige EHBO had ook een goede schaduwplek onder de extra tent van Univé. Wat een prachtige wedstrijden weer, van jonge meiden van 13 jaar die voor het eerst een beachvolleybaltoernooi speelden tot ervaren jongens en meiden van 18 jaar die alles uit de kast haalden. Echt iedereen zat onder het zand!

Op naar volgend jaar
Het liep wat uit maar uiteindelijk rond 15.00 uur kon het afbouwen beginnen. Tot 18.00 zijn we bezig geweest. De acht velden, dranghekken, sponsordoeken, een grote tent voor catering en tafels, een wagen voor muziek en de fijne Univéwagen voor de wedstrijdleiding konden weer opgeborgen en teruggebracht worden… Om volgend jaar hopelijk gewoon weer opnieuw op te bouwen en klaar te zetten!

Wij kijken terug op weer een prachtig weekend en willen de sponsoren, opbouwers, afbrekers en organistoren ontzettend bedanken!

Deel dit bericht