Ga naar inhoud

26 februari 2020Supporter van Sport

Badminton spelen met plezier en competitie

Badminton Combinatie Assen is in 2012 ontstaan uit een fusie tussen BC Assen (opgericht in 1965) en BC de Wouden (opgericht in 1980) en telt ongeveer 275 leden. Het is een vereniging zonder wachtlijst. bcA kent twee soorten leden.

Op de eerste plaats zijn er de leden die puur voor het plezier een avond in de week een partij badminton willen spelen. Daarnaast zijn er ook leden die aan de competitie van Badminton Nederland meedoen. Voor elk wat wils dus.

Maandagavond, dinsdagavond, woensdagavond, donderdagmorgen en donderdagavond zijn de vaste speeltijden. Dit betekent dat er badmintonlessen worden gegeven, die nodig zijn om het spel te verbeteren en dat er daarnaast op de techniek geoefend wordt. Na de training is er nog gelegenheid tot vrij spel. Veel leden dagen elkaar dan nog uit tot een partij.

Ook organiseert de vereniging diverse activiteiten zoals het nieuwjaarstoernooi voor alle seniorleden, traningskampen voor competitiespelers, zomerkamp voor de jeugd en meer. 

Binnen de vereniging zijn er veel vrijwilligers in de commissies actief, die de badminton combinatie Assen tot een actieve en gezellige club maken.

Meer informatie: www.bcassen.nl

Univé vindt bewegen voor iedereen belangrijk: jong, oud, met of zonder beperking. Op landelijk en regionaal niveau.

Gepensioneerd medewerker Ava is actief lid van de badmintonvereniging en speelt regelmatig een potje. Ze heeft vanuit het persoonlijk budget de club ondersteund.

Deel dit bericht