Ga naar inhoud

19 januari 2021Supporter van Sport

Asser thuisduik: omdenken in coronatijd

Wat doe je als je traditionele Nieuwjaarsduik door de coronamaatregelen niet door kan gaan? Juist, dan bedenk je een alternatief. Dus kwamen organisatoren Henri en Hugo Ploeg met een digitale oplossing: de Asser thuisduik! 

Dit jaar geen duik in de Baggelhuizerplas. In plaats daarvan lieten inwoners van Assen – en ver daarbuiten – via de webcam zien hoe ze 2020 achter zich lieten en letterlijk van zich af spoelden. De opdracht was daarbij om dat op een ludieke manier te doen. En dat lukte. Zo verkleedden twee vrouwen uit de Drentse hoofdstad zich als zogenaamde Corona-busters en lieten ze zich door buurtkinderen met waterpistolen natspuiten.


Maar de Asser thuisduik trok ook de belangstelling van ver buiten de provincie. Een vrouw uit Amsterdam stond op een steiger bij het IJ, waar ze zich overgoot met koud water uit een hele grote champagnefles. En dat deed ze niet in haar badkleding, maar in een jurk in de vorm van een taart. Haar deelname in haar vrolijke jurk leverde haar de hoofdprijs op: een Univé-stadsfiets.

Deelname aan de Nieuwjaarsduik kostte 5 euro. De opbrengst gaat volledig naar de Voedselbank in Assen. In ruil voor hun deelname konden thuisduikers ook verschillende dinerbonnen winnen. Waar deze normaal gesproken door de horecabedrijven worden aangeboden, besloot Univé Noord-Nederland dit jaar de dinerbonnen te betalen om zo de bedrijven die het in deze coronatijd zwaar te verduren hebben te steunen.

Deel dit bericht