Ga naar inhoud

18 januari 2024Supporter van Sport

Asser Boys verrassende winnaar Asser Veteranen Cup

Dit jaar stond de 44ste editie van de Asser Veteranen Cup op het programma. Na de herstart van het toernooi in 2023 is de Asser Veteranen Cup springlevend. Medeorganisator Bert Meertens schreef er een mooi verslag over:

Bij een 35+-zaalvoetbaltoernooi wordt al snel gedacht aan kale, ietwat grijze mannen met een enigszins welvend buikje, soms struikelend ruzie makend met de bal. Mannen die niet zo soepel meer bewegen en de volgende dag hun bed niet meer uitkomen van de onoverkomelijke spierpijn.

Maar niets is minder waar op de 44ste editie van het Asser Veteranen Toernooi. Fitte 35-plussers en afgetrainde mannen van boven de 40 domineerden voetballend de zaal als in hun beste jaren.

In een uitverkochte Marsdijkhal werd op 6 januari afgetrapt met de voorrondes. Alle zes Asser verenigingen waren weer aanwezig met hun nauwkeurig uitgezochte selectie. LEO Loon en de Asser Veteranen zorgden ervoor dat er in twee poules van vier kon worden gespeeld. Eigenlijk hoort voor de Veteranen Cup de olympische gedacht bovenaan te staan. Inderdaad, meedoen is belangrijker dan winnen. Dit zou de oudere voetballers ook moeten aanspreken. Maar jaarlijks blijkt, dat dit wel in het achterhoofd zit, maar zodra de tijd loopt, winnen voorop staat.

Ook in deze editie werd volop gestreden en soms de grenzen van de scheidsrechters opgezocht. Dit zorgde er wel voor dat er hele spannende wedstrijden ontstonden. In de gezellige en stampvolle sporthal -opgesierd met de reclamedoeken van de diverse sponsoren, zoals RTV Drenthe, online Binnenstad en Univé - zagen de supporters dat Amboina, FC Assen, de Asser Veteranen selectie en LEO zich niet plaatsten voor de finalepoule.

Onder het toeziend oog van diverse sponsoren, die de wedstrijden onder het genot van een drankje vanaf de VIP-tribune konden volgen, plaatsten ACV, Achilles, Asser Boys en LTC zich wel voor de eindstrijd om de cup met de grote oren.

De tweede avond, zaterdag 13 januari, was qua publiek nog drukker bezet. Al vroeg liep de hal vol met verwachtingsvolle supporters. Geweldig om te zien dat de fans van al die verschillende clubs dwars door elkaar zittend, op een uiterst vriendschappelijke manier met elkaar voor een geweldige sfeer in de sporthal zorgden.

De wedstrijden waren ook weer het kijken meer dan waard. Op het puntje van de banken volgden de mensen de verrichtingen van de met tomeloze inzet spelende, veteranen. ACV redde het net niet om zich te plaatsen voor de finale. LTC - de bekerwinnaar van vorig jaar - speelde iets slimmer en won de zenuwslopende wedstrijd uiteindelijk met 3-2.

De andere kruisfinale was nog spectaculairder. Na een gelijke eindstand moesten Achilles en Asser Boys uiteindelijk strafschoppen nemen om uit te maken wie in de finale tegen LTC zou gaan spelen. Na een lange serie strafschoppen, wist Asser Boys aan het langste eind te trekken.

Zo kreeg het publiek een verrassende finalist te zien: Asser Boys. De kenners dachten dat het een koud kunstje voor LTC zou zijn om de cup ook dit jaar te winnen. Maar het liep helemaal anders. In een uitermate spectaculaire pot zaalvoetbal, wist Asser Boys twee keer op voorsprong te komen en dit vol te houden tot het eindsignaal. Met het publiek enthousiast op de banken en met de eindstand van 2-1 op het scorebord, werd Asser Boys verrassend de winnaar van de VET cup 2024. ACV eindigde als derde.

Na een dankwoord richting de scheidsrechters, de EHBO’ers en de sponsoren werden de prijzen uitgereikt. En terwijl de organisatie in de zaal nog druk bezig was met het opruimen van de banners van RTV Drenthe en Univé, werd er al druk gefeest in de propvolle, maar zeer gezellige kantine van de Marsdijkhal. Conclusie? Een fantastisch toernooi met spannende, maar toch sportieve wedstrijden. Een stampvolle sporthal en een verrassende, maar terechte winnaar.

Deel dit bericht