Ga naar inhoud

17 maart 2022Gezondheid

Assen hartveiliger maken

Elke week krijgen driehonderd Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een AED levens kan redden.

Op de foto van links naar rechts: Robert (Stichting Sta Op Assen), Jan (Asser Boys), Harry (Stichting Sta Op Assen), Carolien (Univé Noord-Nederland)

Daarom is het belangrijk dat iedere buurt een eigen AED krijgt. Er ontbrak nog een buitenkast om de AED bij voetbalvereniging de Asser Boys. Dus vroeg Stichting Sta Op Assen Univé Noord-Nederland om hulp.

En het eerste resultaat is een feit! De reeds aanwezige AED van voetbalvereniging de Asser Boys is in een buitenkast geplaatst en wordt zo spoedig mogelijk aangemeld bij het oproepsysteem voor reanimatie van HartslagNu. Ook heeft de stichting gevraagd een buitenkast en een AED te plaatsen voor de Houtlaan en de Schildersbuurt.

Deze twee AED buurtacties starten op vrijdag 1 april 2022. Via het crowdfundingplatform BuurtAED.nl wordt er gezamenlijk geld ingezameld. Elke bijdrage, groot of klein, is waardevol en wordt door ons verdubbeld.

Tot slot organiseren wij in mei twee gratis AED-workshops zodat zoveel mogelijk mensen leren om een AED te gebruiken. Kortom, een mooie samenwerking waarbij we met z’n allen kunnen bijdragen aan een stukje veiligheid in de buurt.

Stichting Sta Op Assen
Sta Op Assen staat voor Stichting AED’s Opleiding en Preventie Assen. De stichting wil zich inzetten voor het plaatsen en onderhouden van meerdere AED’s in hun buurt (Houtlaan, Schildersbuurt, Amelterhout en Vreebergen) en tevens willen ze zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven tot het volgen van een opleiding om te kunnen reanimeren en voor het bedienen van een AED als burgerhulpverlener.

Een mooi initiatief in het kader van Voorkomen & Beperken dat Univé Noord-Nederland graag ondersteund. Samen voor een hartveilige regio.

Dagblad van het Noorden besteede ook aandacht aan het plaatsen van de AED's

Deel dit bericht