Ga naar inhoud

31 maart 2020Met elkaar

Allemaal blije gezichten

Het coronavirus heeft veel impact op de samenleving. Voor bewoners en medewerkers van zorginstelling De Trans in Nooitgedacht hebben de maatregelen enorme invloed.

De zorginstelling doet er alles aan om besmetting binnen de woningen te voorkomen. Dat betekent onder meer dat de bewoners tot 1 juni 2020 geen bezoek mogen ontvangen. Ook de dagindeling van de bewoners is op de kop gezet. Maatregelen die voor de bewoners met een verstandelijke beperking moeilijk te bevatten zijn. 

De bewoners hebben een vast ritme dat gaat van opstaan, naar de dagbesteding, weer thuiskomen tot aan het slapen gaan. Ze hebben een vaste dag structuur en deze valt nu geheel weg. Zij zijn nu aan huis gebonden. Het dagritme is weg en dat zorgt voor erg veel onrust. En dat vraagt vervolgens veel van het personeel. We moeten het voor hen relativeren waarom dit allemaal gebeurt en dat is niet eenvouding.

Om het toch een beetje leuk voor iedereen te maken heeft De Trans een verrassing gekregen op maandag 30 maart 2020. Knutselspullen en iets lekkers voor bij de koffie gekregen, een kukelbrood en een zakje paaseitjes.

De cliënten waren blij verrast met alle materialen en lekkernijen en kunnen de komende periode volop knutselen en smullen.

Deze activiteit is een initiatief van Univé Schade in samenwerking met Top1Toys Zuidlaren en Bakkerij Pots uit Rolde.

Daarnaast werden de bewoners op 9 april 2020 nog een keer extra verrast! Draaiorgel de Parel uit Meppel reed naar Nooitgedacht om vanaf de straten muziek te brengen bij de cliënten van de Trans. Een beetje vrolijkheid in deze zware tijd voor cliënten.

H

Deel dit bericht