Ga naar inhoud

22 maart 2023

AED-avond bij voetbalvereniging LEO in Loon

In het clubhuis hangt op een hele mooie centrale plaats een AED. Hoe deze werkt en wanneer je deze inzet weten ze bij voetbalvereniging LEO in Loon, bij Assen.

Vrijwilligers
Bij voetbalvereniging vv LEO in Loon is een groep enthousiaste vrijwilligers van de club weer helemaal op de hoogte als het gaat om het gebruik van de AED. Voor sommigen ging het om het bijspijkeren van de kennis, voor anderen was alles nieuw!

De voetbalclub, die zelf in het bezit is van een AED voor inzet op momenten dat het sportcomplex is geopend, kreeg van Univé Noord-Nederland een AED-training aangeboden.
Twee trainers van Medch, een BHV opleidings- en adviesbedrijf, verzorgden deze training op zeer enthousiaste wijze.

Wat moet je doen als je iemand ziet liggen die niet meer ademt en buiten bewustzijn is?
Roep hulp, laat iemand 112 bellen, laat iemand een AED ophalen en start direct met reanimeren!


"Komen jullie volgend jaar weer?"

Oefenen
Nadat de groep eerst de theorie had geoefend was het tijd voor de praktijk. De vrijwilligers van voetbalvereniging LEO werd gevraagd een noodsituatie te oefenen. Uiteraard op een daarvoor bestemde oefenpop. Beademen, hartmassage, in gebruik nemen van de AED. Het kwam allemaal voorbij.

De aanwezige vrijwilligers bij LEO, die veelal zijn ingedeeld in de kantinediensten, zijn er helemaal klaar voor. Na afloop van de avond ontving iedereen een bewijs van deelname.

Maar, eerlijk is eerlijk, niemand hoopt uiteraard dat de AED ook daadwerkelijk te worden ingezet op het voetbalveld! Mocht het echter wel noodzakelijk zijn, dan weten ze bij vv LEO hoe te handelen.

Deel dit bericht