Ga naar inhoud

18 september 2023Supporter van Sport

4 Mijl van Assen is een (hardloop)feest voor iedereen

De 6e editie van de 4 Mijl van Assen kon rekenen op een recordaantal van bijna 1750 deelnemers, waaronder 450 kinderen in de basisschoolleeftijd. Daarnaast was er een recordaantal bezoekers die afkwamen op de run, het sport- en kinderplein, de fair en de Formule 1-attracties

De kinderen liepen 500, 1000 of 1500 meter en werden daarbij aangemoedigd door hun vaders en moeders, opa’s en oma’s en andere bekenden. De meeste kinderen liepen in het gratis 4 Mijl running-shirt, mogelijk gemaakt door Univé Noord-Nederland en het Kiwanis Kinderfonds. Om 14.00 uur gingen de wedstrijdlopers van start, gevolgd door de andere lopers. Die konden starten in groepen van 100, zodat er voor iedereen voldoende ruimte overbleef om op zijn of haar eigen tempo te lopen.

Framerunners
Ook de framerunners deden mee. Zij begonnen vanaf de brug op het 2 mijl-punt waar live contact was met de starter bij start-finish. De framerunners kwamen zo als eerste over de streep waar ze konden rekenen op luid applaus. Benthe, Matheusz, Lucas en Juliëtte genoten. Juliëtte liep zelfs de volledige 4 mijl in een nieuw pr! Alle framerunners kregen van de organisatie een pet. Voor de drie snelsten was er een beker.

Na afloop werden op het horecaplein verhalen uitgewisseld. Op de fair stonden diverse kraampjes, kinderen konden meedoen aan verschillende knutselactiviteiten en op het sportplein waren vele sportaanbieders uit Assen te vinden. De zevende editie van de 4 Mijl van Assen vindt in 2024 plaats op 21 september!

Bekijk hier de aftermovie!

Deel dit bericht