Ga naar inhoud

26 april 2023Supporter van Sport

15e Magnesium Run van Gieten 4e wedstrijd Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe

Op zaterdag 13 mei wordt de vierde wedstrijd van het Univé Loopcircuit gehouden in Gieten: de 15de Magnesium Run van Gieten.

Na de Magnincross, de Anner Boscross en de Hunebedloop in Borger is het nu dus de beurt aan Gieten.

Zoals gewoonlijk  is er weer een heel uitgebreid wedstrijdprogramma met als laatste onderdelen de 6 kilometer en de 10 kilometer voor het klassement van het circuit. De 10 kilometer gaat om 16.30 uur van start en wordt gevolgd door de 10 kilometer om 17.15 uur. Aan de 6 kilometerloop is ook een team-/bedrijvenloop gekoppeld.

Wedstrijdprogramma
Voordat deze wedstrijden van start gaan is er al een heel wedstrijdprogramma afgewerkt. Te beginnen ’s ochtends om 11.00 uur met een Ultrarun over 50 kilometer en een halve marathon met een afstand van 21,1 kilometers. Aan beide wedstrijden is het open Noord-Nederlands kampioenschap verbonden.

Voor de wedstrijdlopen over de 6, 10, 21,1 en 50 kilometer zijn hoge prijzenschema’s beschikbaar gesteld en zijn hoge premies te behalen bij het lopen van een nieuw parkoersrecord. Diverse sterke lopers en loopsters hebben zich inmiddels al aangemeld. Bij de 50 kilometer zijn er ook al aanmeldingen van Belgische en Duitse lopers.

Ook wandelaars kunnen deelnemen!
Tussen 13.00 uur en 13.30 uur kan gestart worden voor een wandeltocht over 6 of 10 kilometer. De route is geschikt voor wandelaars en nordic-walkers. Voor dit wandelonderdeel kunnen deelnemers zich ter plekke aanmelden. Voor-inschrijving is niet nodig.

Jeugdprogramma, scholenkampioenschap, framerunners en G-lopers
Vervolgens komt vanaf 13.45 uur een uitgebreid jeugdprogramma aan bod. Te beginnen met de allerkleinsten van 2 jaar oud en oplopend naar leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen. Zij leggen afstanden af variërend van 250 meter tot 2000 meter.

Iedere leeftijdsgroep loopt een aparte wedstrijd en telkens zijn er 3 bekers te verdienen voor de eerste 3 jongens en de eerste 3 meisjes die de finishlijn passeren. Ook wordt er gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Ondertussen komen de framerunners aan de start voor een wedstrijd over 2000 meter en is er een G-loop over 1000 meter.

Het goede doel
Een deel van het inschrijfgeld (50%) wordt geschonken aan de voedselbank in Aa en Hunze. Met dit programma mag Gieten zich met trots de organisatie noemen met het breedste wedstrijdprogramma in Noord-Nederland.

Aanmelden en afterparty
Voor alle wedstrijdlopen kan men zich aanmelden via de website: www.runvangieten.nl of op de wedstrijddag zelf op de Brink in Gieten (in het gebouw van Impuls).

Vanaf 16.30 uur is er ook nog een afterparty in de Ponybar. Aan het wedstrijdprogramma ligt het niet: het belooft een mooie loopdag te worden op 13 mei.

Deel dit bericht