Ga naar inhoud

7 november 2022Supporter van Sport

Zeemijlenloop

Op 30 oktober 2022 liepen de individuele lopers en de lopers van de Brandsma de Jong Bedrijvenloop de tiende editie van hardloopevenement de Zeemijlenloop.

Lees hieronder het verhaal van vrijwilliger Jan Kooistra, lid van Univé Friesland die meehielp tijdens de Zeemijlenloop.

Het unieke hardloopevenement de Zeemijlenloop in de prachtige havenstad Delfzijl kent een afstand die heel toepasselijk gemeten wordt in zeemijlen.

De route van 4 zeemijlen (7,408 km) startte bij de atletiekbaan aan de Burgemeester Boeremalaan en de lopers gingen via groengebieden, de zee, de haven, het strand en via de nieuwe brug naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl, waar nog veel gezelligheid te beleven was.

De bedrijventeams bestonden uit medewerkers, deelnemers aan de clinics van de 4 Mijl van Assen en leden van Univé Noord-Nederland. Er werden mooie prestaties neergezet en onder zomerse omstandigheden hielden we een gezellige nazit.

Uitje Zeemijlenloop Delfzijl
Het was weer een mooi actief dagje uit naar Delfzijl in Groningen. Wij (Jippe als chauffeur, Herman, Jan en ik) om half negen vanaf de carpoolplaats Marssum met de auto naar Groningen en door naar Delfzijl.

Daar hield de Atletiek Vereniging Fivelstreek hun Zeemijlenloop, een prestatieloop over 4 zeemijlen 7.408 km maar volgens de gps-horloges voor hardlopers was het 6.890 km.

Dit kwam doordat er twee bouwhekken nog dicht waren in plaats dat ze open stonden. Jammer maar kan gebeuren. Er waren werkzaamheden in het bos vandaar dat er bouwhekken stonden.

We wilden voor 10.00 uur in Delfzijl zijn want Jippe, Herman en Jan moesten de reclamedoeken op de dranghekken hangen en een boog opzetten. Ik moest bij de bus voor de bagage staan samen met een Groninger om de tassen en dergelijke in ontvangst te nemen. We werden warm onthaald met koffie, koek, munten etcetera. fijn hoor. Het Molenbergplein lag nog bezaaid met bekertjes van het tweedaagse feest dat daar was geweest. Ik kon het niet aanzien al dat zwerfvuil en als er toch al zoveel bekertjes en blikjes liggen gooien anderen er ook nog meer bij. Dus zodra ik door had dat ik een tijdje nog niets hoefde te doen - die jongens redden het alleen wel - pakte ik de grijper en groene afvalzak uit de auto en ging aan het oprapen.

Ik was een flink tijdje bezig geweest en was tevreden over mijn resultaat. Daarna ging ik naar mijn Univé-tent na de finish. Er werden twee statafels en een hoge kruk bij gezet en een vijfhonderd kleine flesjes water die ik uit mocht uitdelen. Vier kliko’s neergezet zodat men de lege flesjes daar in kon gooien en een mes om het plastic open te snijden.

Jippe en Jan stonden onderweg op de verzorgingspost en Herman bij de Albert Heijn waar een belangrijke oversteek was. Allemaal hebben we ons vermaakt en de organisatie was best te spreken over onze hulp. Na afloop heb ik nog wat bekertjes opgezocht en hebben we gezamenlijk wat buiten gedronken.

Wat heb ik een bemoedigde woorden en opmerkingen gehoord van de deelnemers. “Geweldig fijn dat je er bent, moedig hoor”. Heel veel van hen ken ik wel en veel zeiden “Tot volgende week op Terschelling”. Om 17.00 uur waren we weer thuis na een geslaagde dag.

We kijken terug op een prachtige dag met vele deelnemers die allemaal een geweldige prestatie hebben neergezet. Bedankt Zeemijlenloop Delfzijl voor de organisatie!

Deel dit bericht