Ga naar inhoud

Samen in Appingedam

Zekerheid mét oog voor elkaar.

27 mei 2023Met elkaar

Mantelzorger? Win kaarten voor het Hello Festival

Van Madness en Nena tot Suzan & Freek en Kris Kross Amsterdam: het programma van Hello Festival – zaterdag 10 juni in Emmen - biedt voor elk wat wils. Speciaal voor mantelzorgers hebben wij 5 x 2 kaarten beschikbaar. Ken jij een mantelzorger die een leuk dagje uit verdient? Of zorg jij zelf voor een dierbare? We horen het graag!

14 mei 2023Met elkaar

Landgoed Ekenstein: herstellen van vergane glorie

Landgoed Ekenstein: ooit een publieke trekpleister van Appingedam, maar in de loop der jaren in verval geraakt. Hoe wordt Ekenstein in de toekomst een trekpleister van Noord-Groningen? Built Environment-student Justin Jager deed hier samen met zijn projectgroep onderzoek naar.

21 maart 2023Supporter van sport

Zwem jij straks probleemloos de Damster City Swim?

Wil jij beginnen met zwemmen en meedoen aan een recreatieve tocht of estafette in open water? Op zaterdag 17 juni 2023 staat de tweede editie van de Damster City Swim op het programma.

Ter voorbereiding organiseren we speciale zwemclinics waarin jij onder professionele begeleiding kunt toewerken naar deelname aan het zwemevenement.

20 maart 2023sport-en-spel

Enthousiasme na informatieavond Damster City Swim

Op 17 juni is het zover: de tweede editie van de Damster City Swim. Een recreatieve open waterzwemtocht door de wateren van de historische binnenstad van Appingedam. 

13 december 2022Wonen

De energieprijzen zijn torenhoog. Wat nu?

De energieprijzen zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Ondanks het prijsplafond en de compensatieregelingen, blijven we voor een flinke uitdaging staan. We kunnen het ons daarom goed voorstellen dat je misschien kijkt naar alternatieven om jouw huis goedkoper (bij) te verwarmen. Helaas brengen deze alternatieven ook risico’s met zich mee, waarover we je graag informeren.

8 november 2022Wonen

Inbreker wandelt zo huis binnen

Een veilig huis, dat was het centrale thema van onze ledenavond op 31 oktober 2022. Vele leden waren op onze uitnodiging afgekomen om het in een goed gevulde zaal bij Museum De Wachter in Zuidlaren te hebben over hoe je een inbraak kunt voorkomen. En ook om te luisteren naar de verhalen en tips van onze spreker ex-inbreker Evert. Ook namen onze brandpreventieadviseurs Gerard en Nico de leden mee in de wereld van veilig stoken.

26 oktober 2022Gezondheid

Volg de gratis workshop kinder-EHBO

Op woensdag 15 november 2022 bieden we in  de Brandweerkazerne in Bierum een gratis workshop kinder-EHBO aan.

13 oktober 2022Wonen

Schilderij Henk Helmantel op Taxatiedag

Leden konden op 30 september 2022 hun bijzondere spullen op waarde laten schatten in de Univé-winkel in Appingedam. Deze tweede Taxatiedag ging mooi van start. Ons Gronings hart ging sneller kloppen toen een schilderij van de Groningse kunstschilder Henk Helmantel binnenkwam.

Henk Helmantel oefent het vak uit in zijn geboortedorp Westeremden. Hij wordt gerekend tot de noordelijke realisten en de onafhankelijke realisten.

In de fotogalerij hieronder krijg je een impressie wat er allemaal voorbijkwam, een dag met veel bezigheden.