Ga naar inhoud

Samen in Appingedam

Lees hier het laatste nieuws uit uw regio.

Filter op:

8 november 2022Wonen

Inbreker wandelt zo huis binnen

Een veilig huis, dat was het centrale thema van onze ledenavond op 31 oktober 2022. Vele leden waren op onze uitnodiging afgekomen om het in een goed gevulde zaal bij Museum De Wachter in Zuidlaren te hebben over hoe je een inbraak kunt voorkomen. En ook om te luisteren naar de verhalen en tips van onze spreker ex-inbreker Evert. Ook namen onze brandpreventieadviseurs Gerard en Nico de leden mee in de wereld van veilig stoken.

7 november 2022Sport en spel

Zeemijlenloop

Op 30 oktober 2022 liepen de individuele lopers en de lopers van de Brandsma de Jong Bedrijvenloop de tiende editie van hardloopevenement de Zeemijlenloop. Dit unieke hardloopevenement in de prachtige havenstad Delfzijl kent een afstand die heel toepasselijk gemeten wordt in zeemijlen.

De route van 4 zeemijlen (7,408 km) startte bij de atletiekbaan aan de Burgemeester Boeremalaan en de lopers gingen via groengebieden, de zee, de haven, het strand en via de nieuwe brug naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl, waar nog veel gezelligheid te beleven was.

De bedrijventeams bestonden uit medewerkers, deelnemers aan de clinics van de 4 Mijl van Assen en leden van Univé Noord-Nederland. Er werden mooie prestaties neergezet en onder zomerse omstandigheden hielden we een gezellige nazit.

Lees hieronder het verhaal van vrijwilliger Jan Kooistra, lid van Univé Friesland die meehielp tijdens de Zeemijlenloop.

26 oktober 2022Gezondheid

Volg de gratis workshop kinder-EHBO

Op woensdag 15 november 2022 bieden we in  de Brandweerkazerne in Bierum een gratis workshop kinder-EHBO aan.

13 oktober 2022Wonen

Schilderij Henk Helmantel op Taxatiedag

Leden konden op 30 september 2022 hun bijzondere spullen op waarde laten schatten in de Univé-winkel in Appingedam. Deze tweede Taxatiedag ging mooi van start. Ons Gronings hart ging sneller kloppen toen een schilderij van de Groningse kunstschilder Henk Helmantel binnenkwam.

Henk Helmantel oefent het vak uit in zijn geboortedorp Westeremden. Hij wordt gerekend tot de noordelijke realisten en de onafhankelijke realisten.

In de fotogalerij hieronder krijg je een impressie wat er allemaal voorbijkwam, een dag met veel bezigheden.

19 september 2022Wonen

Ledenavond Univé: Een veilig huis. Maar hoe?

Iedere dag worden tientallen Nederlanders het slachtoffer van een inbraak. Gelukkig kun je zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Tijdens de ledenavond op dinsdag 18 oktober 2022 in Appingedam praten we jou graag helemaal bij, deelt een ex-inbreker zijn ervaringen en geeft tips en neemt onze brandpreventieadviseur jou mee in de wereld van veilig stoken. 

10 maart 2022Wonen

Blij na een mooie taxatie

Univé leden die nog een bijzondere kunstwerk of voorwerp hebben liggen, staan of hangen, waren 4 maart 2022 welkom in de winkel Appingedam.

8 maart 2022

Leerzame AED-cursus in Wijk 00

In Wijk 00 vond maandagavond 7 maart 2022 een AED-cursus (Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand) plaats. De workshop werd gegeven op kantoor voor onze leden.

17 februari 2022Gezondheid

Meld je aan voor een AED-training

Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED speelt daarin een cruciale rol. Maar dan is het wel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe een AED werkt. Daarom biedt Univé Noord-Nederland een gratis AED-training aan. Wil jij het verschil kunnen maken voor jouw stadsgenoot? Meld je dan snel aan.

7 februari 2022Wonen

Laat je bijzondere spullen taxeren tijdens onze Taxatiedagen

Ieder voorwerp heeft zijn verhaal. Toch hebben we meestal niet door wat voor bijzonderheden we in huis hebben. Daarom organiseert Univé Noord-Nederland verschillende gratis Taxatiedagen. Heb jij gouden of zilveren voorwerpen en sieraden of andere bijzondere spullen in huis? Geef je dan op voor de Taxatiedag in Appingedam!