Ga naar inhoud

15 oktober 2018Supporter van Sport

Recreatief hardlopen voor een goed doel

De MaRun is een recreatief hardloopevenement waaraan iedereen kan meedoen. De opgenomen afstanden zijn 5 km en 10 km die langs een mooi parcours in de buitengebieden van Marum liggen.

Het boerenlandschap wordt afgewisseld met bos, heide en houtwallen.

Kinderen: Er zijn ook een kortere afstanden opgenomen zodat kinderen van alle leeftijden ook kunnen hardlopen. Kinderen kunnen zich opgeven via hun eigen basisschool Springplank of De Bron. Zit je niet op één van deze scholen en toch meedoen? Stuur een mailtje naar info@marun.nl of neem contact op met Mark Pomper.

Er wordt gebruik gemaakt van een elektronische tijdsregistratie. Elke deelnemer krijgt een startnummer met chip welke zorgt voor een zorgvuldige uitslag inclusief een finish foto. Deze zijn na afloop van het hardlopen te vinden op de website.

De MaRun ondersteunt een goed doel die jaarlijkse wordt gekozen. Zo hebben de Voedselbank en Vrienden van de Hoorn reeds een bijdrage mogen ontvangen uit eerdere edities van de MaRun. Het goede doel van MaRun 2018 is: Hospice Vredeborgh, een huis bijna zoals thuis.

Velen willen de laatste fase van hun leven het liefst thuis doorbrengen. In de meest vertrouwde omgeving. Soms is het door woon- of gezinsomstandigheden niet mogelijk om thuis te blijven. De partner, kinderen of andere mantelzorgers kunnen overbelast raken. De zorg kan te intensief of te complex zijn waardoor thuisblijven niet meer mogelijk is. Ook kan men om een andere reden bewust kiezen voor een andere plek dan thuis. Hospice Vredeborgh kan dan uitkomst bieden.

Meer informatie over de run is te vinden op. https://marun.nl

Deel dit bericht