Ga naar inhoud

24 juni 2024Supporter van Sport

Parcoursrecord tijdens derde Univé Damster City Swim

De derde editie van de Univé Damster City Swim in Appingedam trok maar liefst 280 zwemmers! Onder de zwemmers waren zowel recreanten (jong en oud), als ervaren openwaterzwemmers. Tijdens de KNZB-wedstrijden werd gestreden om de parcoursrecords.

Tijdens de Damster City Swim zwemmen honderden mensen door de wateren van historisch Appingedam. Kinderen met zwemdiploma’s kunnen meedoen aan de Albert Heijn kids swim, terwijl voor teams en bedrijven de NIVI Estafettetocht op het programma staat. Daarnaast is er de G-Swim voor mensen met een beperking en een recreatieve tocht voor andere geïnteresseerden.

Parcoursrecords
Dit jaar konden de ervaren openwaterzwemmers meedoen aan twee KNZB-wedstrijden (1000 en 3000 meter). Hierbij werd flink gestreden om de parcoursrecords. Bij de mannen won - net als vorig jaar - Tenzin Tieman uit IJmuiden. Hij was 3 minuten sneller dan vorig jaar. Ook de tijden bij de vrouwen waren een stuk sneller.

Hoofdsponsor
Univé is hoofdsponsor van het evenement. Voor bezoekers waren er de hele dag activiteiten. Zo konden kinderen op de Univé-smoothiefietsen smoothies maken. Volgend jaar vindt de vierde editie van de Univé Damster City Swim plaats op 21 juni 2025. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website.

Deel dit bericht