Ga naar inhoud

1 november 2021Supporter van Sport

Lopers trotseren 4 zeemijlen in de Zeemijlenloop Delfzijl

Op 31 oktober liepen de individuele lopers en de lopers van de Brandsma de Jong bedrijvenloop de negende editie van de Zeemijlenloop.

De route van 4 zeemijlen (7,408 km) startte bij de atletiekbaan aan de Burgemeester Boeremalaan en de lopers gingen via groengebieden, de zee, de haven, het strand en de nieuwe brug naar de finish bij Molen Adam in het centrum van Delfzijl.

Loper Egbert Geertsema vond het goed geregeld in Delfzijl: "De vrouw waar ik mijn startnummer moest halen was goed herkenbaar en dat ging vlot. Het lopen ging goed ondanks de tweede achtereenvolgende dag. Het tempo lag wel iets lager dan gisteren maar dat is logisch.

Jan Kooistra was er ook bij voor de verzorging aan de finish. En ik zag Herman Hoekstra ook nog. Ik kreeg  een medaille en daarnaast van een sponsor een tasje met inhoud, waaronder een bidon, chocoladekoekjes en een reep".

Lees hieronder het verhaal van vrijwilliger Jan Kooistra van loopvereniging SV Friesland die meehielp tijdens de Zeemijlenloop.

Uitje Zeemijlenloop Delfzijl

Vanmorgen vroeg op, eerst de wekkers verzet, aankleden en richting loods Stiens om groenafvalzakken op te halen die willen we gebruiken bij de 4 Zeemijlenloop in Delfzijl. De route bestaat uit 4 zeemijlen (7,408 kilometer).

Om kwart over acht afgesproken met Herman Hoekstra, Jan v.d. Wal (van Anita) en Jippe Bokma die zou gaan rijden. Was er een half uur eerder en zag veel zwerfvuil liggen op die carpoolplaats. Wat doe je dan? Zak pakken en alles opzoeken, opgeruimd staat netjes.

Rustig maar vlot rijdend heeft Jippe ons naar Delfzijl gereden via Drachten, Groningen, Ten Boer, Appingedam en  Delfzijl. Onderweg heel wat af geouwehoerd, heel wat onderwerpen zijn er aan de orde geweest, maar het was gezellig.

Op tijd in Delfzijl, gemeld in de kerk waar een kantoor en barruimte was ingericht. De preekstoel en het orgel staan er nog, verder is er binnen niet veel  over van de kerk. Koffie met gebak, heb ik maar niet genomen, is wat zoet.

Aardige mensen in de organisatie. Eerste taak voor ons vieren was de reclamespandoeken ophangen, deze waren splinternieuw en op beide kanten bedrukt. Die kun je zo mooi over de hekken vastzetten met tiewraps. Vlot gedaan, 26 spandoeken opgehangen, ook de boog opgeblazen, kunnen jullie dat ook? Natuurlijk, Jan bekeek hem even en ja, zo moet het. En het finishdoek eronder, keurig gedaan. Drinkflesjes in een rolcontainer neergezet en met een schaar al een flink aantal losgeknipt. Die mag ik uitreiken met hulp want die 545 lopers komen vlot achter elkaar binnen.

Harm Noor en Rolf Huizinga waren inmiddels ook binnengekomen samen met de koffie. Harm doet de start op de atletiekbaan en Rolf de finish samen met Harm. Sportcommunicatie verzorgde het geluid en chiptiming (de tijdregistratie van een hardloopevenement).

Jippe en Jan gingen op de waterpost staan en Herman had een opletpost bij de AH-winkel. Het was mooi weer al werd het wel wat winderig. Andere jaren waren er veel meer lopers, maar er was nu geen jeugd aanwezig en het  betrof een recreatieloop, dus de toppers kwamen niet.  Veertien euro inschrijfgeld bij de start is ook pittig maar iedereen kreeg een mooie grote medaille.

Het was gezellig druk was bij de finish, ik had het erg druk maar kreeg hulp van de EHBO’ers, die hadden toch niets te doen. Goede rit weer terug, om 16.00 uur weer op de carpoolplaats. Nu soep van Klaasje en kipfilet, die heb ik nog in de koelkast.

Jan v.d. Wal heeft ook foto’s gemaakt, die zien we vast wel op Facebook.

We kijken terug op een prachtige dag met vele deelnemers die allemaal een geweldige prestatie hebben neergezet. Bedankt Zeemijlenloop Delfzijl voor de organisatie!

Deel dit bericht