Ga naar inhoud

23 december 2021Met elkaar

Kerstactie verblijdt 74 dak- en thuislozen met warme winterjas

In een prachtige Kever en als echte kerstmannen en -vrouwen trokken we op zaterdag 18 en zondag 19 december 2021 door Drenthe en Groningen om mensen te verrassen met kerstpakketten.

Allemaal mensen die meegedaan hebben met onze bijzondere kerstactie.

Samen met MartiniBusiness, WerkPro, Henk Evenement’n en Univé Noord-Nederland hebben we geld ingezameld voor warme winterjassen voor dak- en thuislozen. Meedoen was eenvoudig, je doet een donatie of je koopt een kerstpakket waarvan bij iedere verkoop 20% gaat naar de inkoop van deze jassen.  Inmiddels zijn 74 dak- en thuislozen met een nieuwe warme winterjas verblijd.

Grote verrassing
Deelnemers kopen niet alleen een pakket voor zichzelf, maar willen daarmee graag een ander verrassen. Een naaste, familielid, vriend, buur of medewerker. 
En dan is het een feestje dat wij dat mogen bezorgen en mensen kunnen opfleuren.

Zo ook bij een echtpaar dat op deze dag niet alleen precies 54 jaar getrouwd is, maar ook al 54 jaar lid van Univé. Of een moeder die na complicaties bij de geboorte van haar dochter eindelijk kan genieten van het moeder-zijn en een echte Max-fan.

Videoverslag
Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ons videoverslag over de actie:

Lees hieronder enkele reacties op de kerstactie 2021

Medewerkster Carolien Roode - regio Assen
Donderdag 16 december 2021 hebben we de kerstpakketten rondgebracht in regio Assen. Veel verbaasde en blije gezichten. Fijn dat we in deze tijd door een klein gebaar een glimlach op het gezicht konden toveren, want samen maken we het verschil!

Medewerkster Ineke Roorda - regio Eemsdelta
Wat een fantastische dag hebben we gehad. Op pad met kerstmannen en
-vrouwen en een mooie Kever inclusief kerstboom en verlichting. Mensen blij gemaakt met een kerstpakket. Hoe mooi om te zien hoe blij mensen worden als er aandacht is voor wat ze hebben meegemaakt of doen voor de samenleving.

Jan Dirk Zwerver - MartiniBusiness (drie dagen geholpen met rondbrengen).
Samen met Univé Noord-Nederland (Erika Broekema) en Henk de Haan hebben we met MartiniBusiness in drie lange dagen 162 kerstpakketten afgeleverd. Aan klanten maar ook aan mensen die het om diverse (soms trieste) redenen extra gegund is!

Prachtig om te doen en alleen maar winnaars en blijde gezichten! En dank Dick Bathoorn voor het zeer gepaste vervoer!

Henk de Haan - Henk Evenement’n
Vandaag voelde ik me Robert ten Brink. Samen met Christa Bollegraaf en Jan Dirk Zwerver van MartiniBusiness en Erika Broekema van Univé mochten we tientallen kerstpakketten bezorgen bij zieke, oude, alleenstaande, behulpzame en lieve mensen. Was weer een topdag. MerryChristmas

Juliëtte Woltjer - coördinator Frame Running
Gisterenmiddag werden we bij de Frame Running-training blij verrast door de kerstmannen en -vrouwen van Univé. Alle atleten kregen een prachtig trainingsvest. Onze sponsor Univé, heel erg bedankt hiervoor!!!! En daarnaast super bedankt voor het prachtige kerstpakket dat ik kreeg, met de mooie dankwoorden van Erika namens Univé voor het opzetten en coördineren van Frame Running bij Groningen Atletiek.

Het is iedere keer weer geweldig om zoveel enthousiaste atleten, ouders en vrijwilligers bij elkaar te zien. Wat is het toch mooi om samen te bewegen!

Hierbij ook Ellen Boersma bedankt voor het geven van de leuke trainingen dit jaar. We hebben gisteren bij de training samen de kerstboom versierd.

Iedereen fijne feestdagen toegewenst en een sportief 2022! Nu eerst de winterstop, op 12 januari 2022 gaan we weer van start bij Groningen Atletiek.

Mocht je ook mee willen doen met Frame Running? Dat kan! Mail dan naar: framerunning@groningenatletiek.nl

Vanavond zijn we blij verrast door de kerstmannen en -vrouwen van Univé. Alle atleten en vrijwilligers kregen een prachtig trainingsvest. Onze sponsor Univé heel erg bedankt hiervoor!!! En daarnaast superbedankt voor het prachtige kerstpakket dat ik kreeg met de mooie woorden van Erika. Was er ontroerd van.

Ik word er iedere keer weer blij en warm van om zoveel enthousiaste atleten, ouders en vrijwilligers bij elkaar te zien. Zonder jullie had dit niet gekund. Bedankt hiervoor! In het bijzonder wil ik ook Ellen bedanken. Samen met haar organiseer ik nu alles. Zij bedenkt iedere keer een geweldige training en rondom de trainingen is ze ook heel actief met hart voor de Frame Runningactiviteiten en de sport Frame Running.

Sociale Winkel Assen - Tirza van Brakel-Engberts
Ze is al acht jaar vrijwilligster en coördineert vele acties voor kwetsbare mensen die niet volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. Wat een verrassing vandaag! Bij de Sociale Winkel arriveerde een vrolijk muzikaal gezelschap kerstmannen en -vrouwen. We bleken door Univé  genomineerd vanwege onze werkzaamheden voor mensen in financiële moeilijkheden.

Wij zijn jullie niet alleen dankbaar voor de geweldige samenwerking in verschillende projecten maar ook voor het heerlijke kerstpakket. Dank jullie wel, we zien uit naar 2022!

Pete Rabbeljee - herstellende van ziekte en schrijft elke dag een blog
En vandaag kwam de Kerstman op bezoek. Hoewel Kerstman? Een heel team onder leiding van Erika  die namens Univé mij verraste met een aubade en een mooi kerstpakket. Omdat ik tijdens mijn ziekte zo positief ben gebleven en mijn verhalen met anderen heb gedeeld. Het was Erika bijna gelukt een paar traantjes te laten rollen. Blij verrast en geslaagd. Super!

Els Timmerman - Humanitas vrijwilligster, zeer actief Mijn Buurt Assen en initiatiefneemster Nederland Schoon Actie Marsdijk
Vandaag een enorm leuke verrassing gehad van Univé omdat ik me inzet voor Humanitas en Nederland Schoon. Het is fijn dat Univé daarbij geholpen heeft en ik doe het graag en vrijwillig. Zo’n waardering is echt heel leuk.

Van onze partner Univé Univé Noord-Nederland mochten we enkele kerstpakketten uitdelen aan onze vrijwilligers van de 4 Mijl van Assen en Stichting 4 Mijl Festival. De keuze is gevallen op Henk Bos, al jaren één van onze verkeersregelaars. Zonder vrijwilligers kunnen we niet. Henk enorm bedankt voor je hulp. Op naar volgend jaar. Fijne feestdagen namens de 4 Mijl van Assen.

Deel dit bericht