Ga naar inhoud

23 september 2019Wonen

Een ervaring rijker en soms een illusie armer

Op zaterdag 19 oktober 2019 was er een taxatiedag georganiseerd bij Univé in Appingedam. Tijdens deze dag konden leden die toevallig nog iets zeldzaams of misschien kostbaars hadden liggen, deze laten taxeren.

Omdat er zoveel aanmeldingen binnenkwamen werd niet alleen de eindtijd van de dag met een uur verlengd, maar ook nog een 3e taxateur ingeschakeld. Iedereen die zich had aangemeld kon 2 stukken laten taxeren door één van de drie taxateurs. Een daarvan is Edwin Schepers die naast adviseur in de winkel in Steenwijk ook taxateur is. 

Het was een leuke dag met gevarieerde meegebrachte stukken naast oude zakhorloges, sieraden en beeldjes waren er vandaag 2 uitschieters naar boven. Zo was er een vrij grote zilveren koekjestrommel welke als volgt te determineren valt, eind 19e eeuw hand gefabriceerd, gedreven zilver uit duitsland. De trommel is voorzien van een 18e eeuwse decoratie en een mooie gravure, Waarde zo rond € 700,-.  Het verhaal hoe deze koekjestrommel bij de eigenaar terecht gekomen was ook boeiend. Verder was er een hedendaagse zware gouden heren armband voorzien van diamanten, het ging hier om een hoog gehalte geel gouden armband met een behoorlijk gewicht en formaat waarvan alle schakels voorzien waren van totaal tussen de 250 en 300 briljant geslepen diamantjes, waarde zo rond de € 7.500,- . 

Om half 3 verlieten de laatste mensen de winkel. Stuk voor stuk verlieten zowel de bezoekers als de organisatoren de winkel met een stralende lach. Sommigen een ervaring rijker en anderen een illusie armer, maar vonden de taxatiemiddag waardevol en zeker voor herhaling vatbaar.Deel dit bericht