Ga naar inhoud

Veilig betalen

In de huidige tijd krijgen we steeds vaker te maken met cyberincidenten en phishing mails. Wij begrijpen dus dat u mogelijk twijfelt aan de echtheid van onze mails. Hierdoor kan het gebeuren dat u niet op een link durft te klikken die wij hebben gestuurd. Er zijn gelukkig een aantal kenmerken waaraan u kunt zien dat de mail daadwerkelijk van ons afkomstig is. U herkent onze mails aan de volgende kenmerken:

  • Uw achternaam en klantnummer staan altijd vermeld in het betaalbericht
  • De afzender is Univé.
  • Als u op een betaallink klikt, komt u altijd op een Univé-pagina
  • De betaallinks beginnen altijd met: https://betalen.unive
  • Onderaan de mail vindt u een veiligheidscheck

Veiligheidscheck

Onderaan onze betaalmails vindt u altijd een veiligheidscheck. Hieronder ziet u hoe dit eruit ziet. Door op de link te klikken kunt u controleren of de mail daadwerkelijk door ons is verzonden en u dus veilig kunt betalen.

voorbeeld veiligheidscheck Univé

Onze betaal-sms’jes

Soms sturen wij u een sms met daarin een betaallink. Dit doen we om u erop te attenderen dat de uiterste betaaldatum bijna is verstreken. U herkent onze sms’jes aan de volgende kenmerken:

  • Uw achternaam staat altijd vermeld in de sms
  • De betaallinks beginnen altijd met: https://betalen.unive
  • Een sms krijgt u altijd alleen als herinnering en pas nadat u een betaalbericht van ons hebt ontvangen per mail of post

Verdacht bericht ontvangen
Vertrouwt u de mail niet en wilt u toch van ons de bevestiging dat de mail of sms daadwerkelijk door ons is verzonden? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Op www.unive.nl/klantenservice vindt u onze contactkanalen

Heeft u geklikt op een phishinglink?

Als u op een phishinglink heeft geklikt, scan uw laptop of computer dan met antivirussoftware. Doe dit voordat u internetbankiert of inlogt in Mijn Univé. Verander daarna voor de zekerheid uw wachtwoorden.U kunt ook contact opnemen met onze cyberhelpdesk via 0592 74 22 22. Zij kijken met u mee en helpen u graag verder. Heeft u toch een bedrag betaalt aan een verkeerd persoon of organisatie? Doe dan altijd aangifte bij de politie.