Ga naar inhoud

Betalen na het wijzigen van je verzekeringen

Hoe zit het met betalingen nadat je een extra verzekering hebt afgesloten, of juist hebt opgezegd? En hoe zit het als je persoonlijke situatie verandert?

Ik heb een extra verzekering of dekking afgesloten

Nadat je de extra verzekering of dekking hebt afgesloten, krijg je van ons een bevestiging. Je krijgt dan ook een nieuw overzicht van al je verzekeringen en een nieuwe nota.

Daarop vind je ook je nieuwe premie en het bedrag wat je eventueel eenmalig bij moet betalen. Bijvoorbeeld omdat je nieuwe verzekering  of dekking halverwege de maand in gaat.

Ik heb een verzekering opgezegd of dekking verwijderd

Nadat je een verzekering hebt opgezegd of een dekking hebt verwijderd, krijg je van ons een bevestiging. Je krijgt dan ook een nieuw overzicht van al je verzekeringen en een nieuwe nota.

Daarop vind je ook je nieuwe premie. Misschien krijg je van ons een bedrag terug, omdat je premie daalt. We maken dit dan over naar je rekeningnummer, of verrekenen dat met de volgende premie.

Ik ben verhuisd of ga verhuizen

Een verhuizing heeft invloed op de premie van je verzekeringen. Niet alleen op je woonverzekering, maar bijvoorbeeld ook op je auto- of fietsverzekering.

Nadat je je verhuizing aan ons hebt doorgegeven, krijg je van ons een bevestiging. We berekenen je nieuwe premie(s) en je ontvangt van ons een overzicht en nieuwe nota. Het bedrag wat je moet bijbetalen, of juist van ons terugkrijgt, verrekenen we met de volgende premie.

Mijn gezinssituatie verandert

Je gezinssamenstelling heeft invloed op de premie van je verzekeringen. Bijvoorbeeld voor je aansprakelijkheidsverzekering en reisverzekering. Ga je samenwonen of krijg je een eerste kindje? Dan gaat je premie waarschijnlijk omhoog. Word je gezin juist kleiner, dan gaat je premie waarschijnlijk omlaag.

Nadat je je wijziging aan ons hebt doorgegeven, krijg je van ons een bevestiging. We berekenen je nieuwe premie(s) en je ontvangt van ons een overzicht en nieuwe nota. Het bedrag wat je moet bijbetalen, of juist van ons terugkrijgt, verrekenen we met de volgende premie.