Ga naar inhoud

Gebitszorg voor jouw hond

  • Tot € 500 per jaar verzekerd
  • Vrije keuze van dierenarts
  • Eigen bijdrage 20% ongeacht de behandeling

Gebitsverzorging van je hond

Het is belangrijk het gebit te zorgen. Maar ook als je het gebit van je hond goed verzorgt, kunnen er gebitsproblemen ontstaan. Met de dekking Gebitszorg verzeker je de kosten voor medisch noodzakelijke behandelingen. Meer zekerheid voor jou én voor je hond!

Waarom kiezen voor gebitszorg?

De kosten van een gebitsbehandeling kunnen hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan tanden trekken, of röntgenfoto's laten maken. Met de dekking Gebitszorg verzeker je je hond voor noodzakelijke behandelingen tot € 500 per jaar. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Per declaratie geldt een eigen bijdrage van 20%, ongeacht de behandeling je beestje krijgt.

Wat is wel en niet verzekerd?

Bekijk in het onderstaande overzicht waarvoor je met de aanvullende dekking Gebitszorg wel en niet verzekerd bent.

Voorwaarden Gebitszorg

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende dekking gebitszorg.

Heb je al een huisdierenverzekering bij Univé? Je dekking, polis en voorwaarden staan in Mijn Univé en in de Univé App.

Kies voor zekerheid de aanvullende dekking Gebitszorg!

Tips voor het reinigen van het gebit van je hond

Het poetsen van het gebit van je hond is belangrijk. Begin al op jonge leeftijd met poetsen en poets dagelijks, dan kan je hond hier goed aan wennen. Poets voorzichtig, van buiten naar binnen en gebruik een tandenborstel en tandpasta speciaal voor honden. Een dierenarts of dierenwinkel kan je hierbij helpen. 

Je kunt het gebit van je hond ook poetsen met een flostouw. Door regelmatig samen met je hond een trekspel te spelen, houd je het gebit van je hond op een speelse en natuurlijke manier schoon.

De tanden van je honden poetsen kan ook door je hond op een bot te laten kauwen. Wanneer je hond regelmatig stevig op een bot bijt poetst je hond hierdoor zelfstandig zijn gebit. Er zijn veel soorten kluiven en voor iedere hond is er een geschikte kluif. Maar laat je bij twijfel altijd goed adviseren bij een dierenzaak.

Service & Contact