Ga naar inhoud

31 oktober 2023Met elkaar

Toekomst in eigen hand met een levenstestament

Heb jij je weleens afgevraagd wie er voor jouw financiën en gezondheid moet zorgen als je dat zelf niet meer kunt? Een levenstestament biedt het antwoord. Op dinsdagavond 3 oktober en 24 oktober hebben de leden van Univé Het Groene Hart hier een uitgebreide uitleg over gekregen.

Het belang van een levenstestament

Een levenstestament is van onschatbare waarde, want het zorgt voor helderheid, gemoedsrust en controle in situaties waarin je zelf niet meer kunt handelen. Hierin leg je vast wie namens jou beslissingen mag nemen over je financiën, medische zorg en persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld na een ongeluk of wanneer er sprake is van dementie.

Door informatiesessies te organiseren over het levenstestament, zorgen we ervoor dat leden de nodige handvatten krijgen om na te gaan waar ze allemaal aan moeten denken bij het opstellen hiervan. Op deze manier wordt een veiliger en zekerder welzijn gewaarborgd. Univé is immers ontstaan vanuit de behoefte om elkaar te helpen en om risico's te voorkomen waar dat mogelijk is. 'Samen voor zekerheid' noemen we dat.

Een verhelderende avond

Deze avonden bestonden uit verschillende onderdelen. Onze collega’s Karin en Esmée belichtten waarom Univé het zo belangrijk vindt om avonden zoals deze te organiseren, waarbij ze aansluitend inzicht gaven in enkele van onze financiële diensten. Het andere deel van de avond werd verzorgd door een notaris van Westport Notarissen, die een boeiende lezing gaf over het levenstestament. De leden maakten actief gebruik van deze gelegenheden om vragen te stellen aan alle sprekers. Met de opgedane kennis gingen alle aanwezigen goed geïnformeerd naar huis, klaar om weloverwogen beslissingen te nemen, voor nu en later.

Deel dit bericht