Ga naar inhoud

De buurtwinst van...

Als we geld overhouden doordat de schades zijn meegevallen, kun jij bepalen wat er met dit geld gebeurt. Investeer het in een lokaal initiatief, of laat het uitkeren aan jezelf. Wat kan er socialer, prettiger of veiliger in je buurt? Draag ook een idee aan waar jouw buurt beter van wordt. Als de buurt vooruit gaat, gaan we allemaal vooruit. Dit noemen wij Buurtwinst.

Hoe werkt het?

Als de buurt vooruit gaat, ga jij ook vooruit. Als we geld overhouden doordat de jaarlijkse schades zijn meegevallen, kan je jouw buurt beter maken. Bijvoorbeeld door de aanleg van een buurttuintje, een speeltoestel in de speeltuin of adoptieprullenbakken die de buurt schoner houden. Dat is Buurtwinst.

Heb je vragen? Loop langs bij één van onze winkels of mail ons op hgh.buurtwinst@unive.nl.

Maak je keuze

Geef je keuze aan ons door: bijdragen aan de Buurtwinst, of de winst op je eigen rekening. Het bedrag is €5 tot €15, afhankelijk van het betaalde polisbedrag.

  Maak je keuze

  Doe de check

  Heb jij een goed idee voor jouw buurt? Met onze Buurtwinst Checker check je makkelijk of jouw idee past bij de Buurtwinst. Dien je idee in.

   Naar projectcheck

   Meld je idee aan

   Zijn wij volgens de Buurtwinst Checker een match? Meld dan snel je idee bij ons aan.

    Mijn idee aanmelden

    Al 1.014 leden hebben gedoneerd aan de Buurtwinst

    Wat is Buurtwinst?

    Al sinds 1794 zorgen wij als coöperatie met elkaar voor zekerheid. De zekerheid dat we er voor je zijn, als je op welke manier dan ook schade hebt. Dat is de zekerheid van Univé. Zonder winstoogmerk, mét oog voor elkaar. Bijvoorbeeld door EHBO-cursussen te organiseren in onze winkels of een AED op te hangen in jouw straat. We helpen jou ook graag om je buurt beter te maken. Want als de buurt vooruit gaat, ga jij ook vooruit. Jij kiest: de overgebleven winst terug laten storten op je rekening, of investeren in een lokaal project in de buurt. Dat is de Buurtwinst.

    Lokale initiatieven, aangedragen door jou of iemand uit je buurt. Aan wie geef jij je Buurtwinst? Draag een idee aan bij jou in de buurt.

    Eerder gerealiseerde projecten

    Welke projecten zijn al gerealiseerd dankzij jullie bijdrage aan de Buurtwinst? Bekijk ze hieronder.

    Nieuwe keuken in het dorpshuis

    Samen eten in het dorpshuis doen de bewoners van Abbenes graag. Maar de keuken van het dorpshuis was zo verouderd, dat dit niet meer kon. Dankzij de nieuwe keuken kan de buurt weer samen koken en eten.

    •  Gerealiseerd dankzij 150 Univé-leden 

    Buurttuin De Lier

    De aanleg van een tuin in De Lier biedt de bewoners van het naastgelegen verzorgingshuis ontspanning. Daarnaast is er ruimte voor activiteiten van de andere buurtbewoners.

    •  Gerealiseerd dankzij 89 Univé-leden 

    Kajaks voor de buurt

    Afval hoort in de afvalbak, niet op of rond het water. Door de kajaks kunnen buurtbewoners samen de wateren van Rotterdam schoonhouden. Zo wordt de buurt schoner en veiliger.

    •  Gerealiseerd dankzij 116 Univé-leden