Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over calamiteiten

Het kan u zomaar overkomen: u bent op vakantie of staat min of meer op het punt om te vertrekken en er doet zich een calamiteit voor. Denk aan een aanslag, een natuurramp, een staking bij uw vliegmaatschappij of vervoersorganisatie. Of er breekt wereldwijd een virus uit.

Dan wilt u graag weten waar u aan toe bent met uw reis- of uw annuleringsverzekering. Daarom vindt u hieronder meer informatie in de vorm van veelgestelde vragen.

Houd de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten. Op Nederlandwereldwijd.nl vindt u de meest actuele informatie over het reisadvies in uw vakantieland. En bent u al op vakantie? Volg dan vooral ook de instructies van de lokale autoriteiten goed.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt reisadviezen op. Dit reisadvies bevat informatie over de veiligheid van gebieden en landen. Zij doen dit met kleurcodes. Als er iets ingrijpends gebeurt op een vakantiebestemming, past het ministerie het reisadvies aan. Kijk daarom voordat u op vakantie gaat naar het reisadvies van uw vakantiebestemming. Het reisadvies per land of gebied vindt u hier