Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over faillissement reisorganisaties

Rederij Holland Norway Lines en reisorganisatie Vacansoleil zijn failliet verklaard. Op deze pagina vindt u antwoorden op de meestgestelde vragen over uw reisverzekering.

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt reizigers bij financiële problemen van aangesloten reisorganisaties. Gaat een reisorganisatie failliet? Of doen ze een melding van financieel onvermogen bij de SGR? Dan krijgen reizigers die nog niet vertrokken zijn de kosten vergoed uit het garantiefonds van de SGR. Meer informatie hierover vindt u op de website van de SGR.

Holland Norway Lines
Holland Norway Lines BV is niet aangesloten bij de SGR. De dochteronderneming HNL Travel BV is daarentegen wel aangesloten bij de SGR. Via deze onderneming zijn alleen pakketten geboekt: overtochten met hotelovernachtingen.

Vacansoleil
Vacansoleil is wel aangesloten bij de SGR. De SGR is bezig met het verzamelen van alle informatie die nodig is om reizigers die een reis hebben geboekt, te helpen. Heeft u een reis geboekt bij Vacansoleil? De SGR neemt contact op met reizigers, houd er rekening mee dat dit langer kan duren.

Op zowel de reis- als de annuleringsverzekering is geen dekking. Neem contact op met uw reisorganisatie. Mogelijk biedt deze u een alternatief aan.

Nee, de annuleringsverzekering is al geldig op het moment van afsluiten van de verzekering. Een deel van het risico is dus al gelopen. U krijgt de (door u) betaalde premie niet terug.

Ja, u kunt uw kortlopende reisverzekering opzeggen. U krijgt uw betaalde premie terug. Gaat dit om een combinatie van een kortlopende reis- met annuleringsverzekering? Dan ontvangt u alleen de premie terug voor uw kortlopende reisverzekering.