Ga naar inhoud

Veelgestelde vragen over faillissement reisorganisaties

De Duitse touroperator FTI heeft faillissement aangevraagd. Op deze pagina vind je antwoorden op de meestgestelde vragen over jouw reisverzekering.

De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt reizigers bij financiële problemen van aangesloten reisorganisaties. Gaat een reisorganisatie failliet? Of doen ze een melding van financieel onvermogen bij de SGR? Dan krijgen reizigers die nog niet vertrokken zijn de kosten vergoed uit het garantiefonds van de SGR. Meer informatie hierover vind je op de website van de SGR.

FTI
De Duitse touroperator FTI heeft faillissement aangevraagd. FTI is aangesloten bij het Duitse garantiefonds DRSF. Neem contact op met je reisorganisatie voor meer informatie.

Op zowel de reis- als de annuleringsverzekering is geen dekking. Neem contact op met uw reisorganisatie. Mogelijk biedt deze u een alternatief aan.

Nee, de annuleringsverzekering is al geldig op het moment van afsluiten van de verzekering. Een deel van het risico is dus al gelopen. U krijgt de (door u) betaalde premie niet terug.

Ja, u kunt uw kortlopende reisverzekering opzeggen. U krijgt uw betaalde premie terug. Gaat dit om een combinatie van een kortlopende reis- met annuleringsverzekering? Dan ontvangt u alleen de premie terug voor uw kortlopende reisverzekering.