Ga naar inhoud

Wat gebeurt er met mijn no-claim als ik zonder schuld bij een aanrijding betrokken raak?

Is de schade veroorzaakt door een ander en is de schade ook zijn schuld? Dan heeft dit geen gevolgen voor uw no-claimkorting zolang de ander de schade betaalt. Gaat het om een schade die voldoet aan de voorwaarden van Directe Schadeafhandeling? Er zijn geen gevolgen voor uw no-claimkorting ook al betaalt de ander de schade niet. 

Schadevrije jaren in mindering door schade 
Heeft u schade aan uw auto door een ander? En wil die ander, of zijn verzekeraar, niet betalen voor de schade? Dan kunt u, bij een Univé All Risk verzekering, uw schade melden. Als wij de schade betalen worden uw schadevrije jaren in mindering gebracht. Hierdoor krijgt u mogelijk minder korting op uw premie. Dit kunt u nagaan in de no-claimtabel

Wat zijn de gevolgen voor u premie?  
Verliest u schadevrije jaren? Wat de gevolgen zijn voor uw premie kunt u eenvoudig berekenen in Mijn Univé met de rekentool onder “schade en nu”. 

Schademelding intrekken 
Het is mogelijk om uw schademelding in te trekken een jaar nadat u een melding heeft gemaakt. Het schadebedrag dat we hebben uitgekeerd voor de schade moet u dan aan ons terugbetalen. Als u het bedrag heeft terugbetaald, herstellen we  uw no-claimkorting.  

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?