Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Spanje

Veroorzaak je per ongeluk schade tijdens jouw vakantie in Spanje? Dat is natuurlijk erg vervelend. Zeker als je daarna met hoge kosten te maken krijgt voor het herstellen van de schade. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade bij anderen. Maar geldt dit ook in het buitenland? Het antwoord is ja: jouw aansprakelijkheidsverzekering heeft een werelddekking. Je bent dus ook verzekerd tegen schade die je in Spanje veroorzaakt.  

Dekking aansprakelijkheidsverzekering buitenland 

Omdat jouw aansprakelijkheidsverzekering een werelddekking heeft, maakt het niet uit waar je schade veroorzaakt. Of dit nu in Nederland, Spanje of Frankrijk is: in alle landen ben je verzekerd. Hiervoor geldt dezelfde dekking als in Nederland. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je bij schade in het buitenland een lager bedrag uitgekeerd krijgt van je verzekering. Heb je jouw partner en/of je kinderen meeverzekerd bij jouw aansprakelijkheidsverzekering? Dan zijn zij ook in het buitenland verzekerd voor aansprakelijkheidsschade. 

Je bent in binnen- of buitenland dus verzekerd tegen schade die je veroorzaakt aan anderen of andermans spullen. Daarbij dekt jouw aansprakelijkheidsverzekering de schade tot een bedrag van maximaal € 2,5 miljoen. 

Schade door ongevallen in Spanje

Stel, je bent in Spanje op vakantie met de fiets en rijdt per ongeluk iemand aan. Of je duwt onoplettend iemand om in een winkel en diegene raakt gewond. Wanneer jij aansprakelijk bent voor letsel bij een ander door een ongeval, dekt jouw aansprakelijkheidsverzekering ook deze schade. Daarbij maakt het niet uit of het een ongeval met Nederlandse of buitenlandse tegenpartij is, en of het in Spanje of Nederland gebeurt. Jij bent gewoon verzekerd. 

Schade aan jouw huurhuis of hotelkamer 

Een vervelende situatie: je verblijft in een hotelkamer of gehuurd vakantiehuisje en veroorzaakt daar schade. Misschien maak je de deur van een kastje open en laat het opeens los. Of je kinderen rennen door het huurhuisje en stoten daarbij per ongeluk een vaas om. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je geen zorgen te maken om de kosten voor schadevergoeding. Deze dekt jouw verzekering. Ook als je kinderen al volwassen zijn en je hebt hen meeverzekerd. Neem je een huisdier mee op reis? Schade door huisdieren is standaard meeverzekerd bij jouw aansprakelijkheidsverzekering. Ook in het buitenland. 

Schade met je (huur)auto 

Schade die je veroorzaakt met jouw eigen auto, of met een huurauto, valt niet onder je aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk geen schade die je veroorzaakt met een motorvoertuig. Dit zou dubbel zijn: in Nederland is het namelijk verplicht om elk motorvoertuig, dus ook jouw auto, te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dus rijd je met je auto per ongeluk tegen een persoon of bijvoorbeeld een andere auto aan? Met jouw autoverzekering ben je al verzekerd tegen de schade die hierop volgt.  

De autoverzekering geldt de landen die op de groene kaart van jouw auto staan. Meer informatie over waar jij wel en niet verzekerd bent, vind je op de groene kaart van jouw auto. Zo weet je of je in Spanje ook verzekerd bent tegen schade die je veroorzaakt met je auto. 

Veroorzaak je geen schade met jouw eigen auto, maar met een huurauto? Dit valt niet onder jouw eigen autoverzekering, en ook niet onder je aansprakelijkheidsverzekering. Een verzekering voor een huurauto in het buitenland regel je via het verhuurbedrijf. Als je hier geen verzekering hebt afgesloten voor jouw huurauto, moet je aansprakelijkheidsschade – net als schade aan de huurauto zelf – uit eigen zak betalen.   

Aansprakelijkheidsverzekering voor Spanje afsluiten 

Met een aansprakelijkheidsverzekering ga je met gerust hart op vakantie naar Spanje. Dan hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten als je per ongeluk schade of letsel veroorzaakt bij een ander. Of als jouw meeverzekerde partner of kinderen dat doen. Een aansprakelijkheidsverzekering sluit je bij Univé in enkele klikken online af, waarna je wereldwijd verzekerd bent. Hierbij zie je meteen hoe hoog jouw premie wordt. 

Bereken jouw premie