Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Frankrijk

Stel, je bent op vakantie en Frankrijk en je veroorzaakt per ongeluk schade. Bijvoorbeeld omdat je per ongeluk andermans spullen omstoot. Dekt jouw aansprakelijkheidsverzekering deze schade wel? Jouw aansprakelijkheidsverzekering heeft een werelddekking. Je bent dus ook verzekerd als je bijvoorbeeld door een ongeval in Frankrijk schade bij iemand veroorzaakt. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering buitenland 

Met een aansprakelijkheidsverzekering van Univé ben je over de hele wereld verzekerd. Dus of je nu in Nederland, Frankrijk of Spanje schade veroorzaakt aan een ander of andermans spullen: jouw verzekering dekt dit. De dekking is ook niet anders als je schade veroorzaakt in een ander land, of bijvoorbeeld een ongeval hebt met een buitenlandse tegenpartij. Je bent altijd verzekerd tegen aansprakelijkheidsschade, ook als die is veroorzaakt door jouw meeverzekerde partner of kinderen. 

Tot welk bedrag is aansprakelijkheidsschade dan verzekerd? Bij schade en letsel dat jij en/of jouw meeverzekerde partner en kinderen veroorzaken, wordt maximaal € 2,5 miljoen vergoed. 

Schade met auto of huurauto 

Schade die jij met een auto of huurauto veroorzaakt in Frankrijk, valt niet onder jouw aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt namelijk geen schade die is veroorzaakt met motorvoertuigen. Als je met je eigen auto schade veroorzaakt bij een ander, valt dit onder je autoverzekering. Je bent hiermee namelijk altijd verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekering geldt in alle landen die op de groene kaart van je auto staan. Details over waar je precies wel en niet verzekerd bent, vind je op de groene kaart van jouw auto. 

Veroorzaak je schade met een huurauto in Frankrijk? Dit valt niet onder jouw eigen autoverzekering. Een verzekering voor een huurauto in het buitenland kun je alleen regelen via het verhuurbedrijf. Als je hier geen verzekering hebt afgesloten voor jouw huurauto, moet je aansprakelijkheidsschade – net als schade aan de huurauto – zelf betalen. 

Aansprakelijkheidsverzekering voor het buitenland afsluiten 

Als je onbezorgd wilt genieten van je vakantie in Frankrijk, is het handig om van tevoren een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo krijg je niet met hoge kosten te maken als je per ongeluk schade of letsel veroorzaakt bij een ander. Bij Univé sluit je gemakkelijk online een aansprakelijkheidsverzekering af, waarmee je over de hele wereld verzekerd bent. Ook handig: je kunt hierbij meteen je premie berekenen. 

Bereken jouw premie