Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering Italië

Wanneer je per ongeluk schade veroorzaakt in Italië, vraag je je misschien af of je hiervoor verzekerd bent. Het is natuurlijk erg vervelend als je in het buitenland schade veroorzaakt en daardoor te maken krijgt met hoge kosten. Geen zorgen: als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt, ben je hiermee wereldwijd verzekerd, dus ook in Italië. Deze verzekering heeft namelijk een werelddekking. Welke schades wel en niet verzekerd zijn, lees je op deze pagina. 

Dekking aansprakelijkheidsverzekering buitenland 

De aansprakelijkheidsverzekering van Univé heeft een werelddekking. Dat betekent dat je over de hele wereld verzekerd bent tegen aansprakelijkheidsschade. Dit is schade aan anderen én schade aan andermans spullen. Of je deze nu in Nederland, Spanje of Italië aanricht. De dekking van jouw aansprakelijkheidsverzekering is in het buitenland hetzelfde als in Nederland. Geen zorgen dus dat je bij aansprakelijkheidsschade in het buitenland minder vergoed krijgt dan in Nederland.  

Als je gezinsleden hebt meeverzekerd bij jouw aansprakelijkheidsverzekering, zijn zij ook in het buitenland meeverzekerd. Deze verzekering dekt in binnen- en buitenland aansprakelijkheidsschade tot een bedrag van maximaal € 2,5 miljoen. 

Schade met een (huur)auto 

Schade die je veroorzaakt met jouw auto, of een huurauto, wordt niet vergoed door je aansprakelijkheidsverzekering. Deze schade wordt namelijk al gedekt door de verzekering die bij de auto hoort. Bij jouw eigen auto is dit de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA). Deze verzekering is in Nederland verplicht om af te sluiten als je een auto koopt. Met deze autoverzekering ben je verzekerd tegen schade die jij met de auto aanricht bij anderen. 

Een autoverzekering heeft, in tegenstelling tot de aansprakelijkheidsverzekering, geen werelddekking. Je bent hiermee alleen verzekerd in de landen die op de groene kaart van jouw auto staan. Meer informatie over waar jij wel en niet verzekerd bent, vind je op de groene kaart van jouw auto. 

Als je met een huurauto schade veroorzaakt, is dit niet gedekt door jouw eigen autoverzekering. De verzekering van een huurauto regel je namelijk via het verhuurbedrijf. Daar kun je bij het huren van de auto ook een verzekering regelen voor de tijd dat je deze huurt. Heb je dit niet gedaan? Dan is schade die je met de huurauto veroorzaakt – net als schade aan de huurauto – niet verzekerd. Ook niet door jouw aansprakelijkheidsverzekering. 

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor Italië 

Als je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, kun je zonder zorgen op vakantie naar Italië. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge kosten als je per ongeluk iets kapot maakt. Of als je een ongeval veroorzaakt waarbij iemand gewond raakt. Met jouw aansprakelijkheidsverzekering ben je wereldwijd verzekerd tegen zulke schades. Bij Univé sluit je gemakkelijk online jouw aansprakelijkheidsverzekering af. Ook handig: met onze rekentool bereken je gelijk jouw premie. 

Bereken jouw premie