Ga naar inhoud

Hoe kan ik de tandartsverzekeringen vergelijken?

Het belangrijkste verschil tussen de tandartsverzekeringen van Univé zijn de vergoedingen. En de daarbij behorende premiebedragen.

Verwacht u eigenlijk geen tandartskosten, behalve een periodieke controle en misschien tandsteen verwijderen, dan hoeft u eigenlijk geen tandverzekering af te sluiten. De premie op jaarbasis is dan hoger dan de kosten die u per jaar declareert.

U kunt in die situatie wel kiezen voor vergoeding van onverwachte tandartskosten na een ongeval met de aanvullende verzekering Hulp na Tandongeval.

Verwacht u toch dat u wat meer tandartskosten gaat maken, bijvoorbeeld door vullingen of mondhygiënische behandelingen, dan past Tand Goed bij u. Hier is Hulp na Tandongeval ook automatisch bij inbegrepen.

Wilt u zich uitgebreider verzekeren en verwacht u dat uw kind(eren) een beugel nodig hebben, dan heeft u misschien meer behoefte aan Tand Beter.

Tand Best is de hoogste tandartsverzekering binnen Univé met daarin een hogere vergoeding voor tandheelkunde maar ook voor orthodontie (voor kinderen en volwassenen). Voor Tand Beter en Tand Best geldt wel voor bepaalde vergoedingen een wachttijd van 12 maanden.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?