Ga naar inhoud

De gevolgen van corona op ziekenhuiszorg

De coronabesmettingen in Nederland nemen toe. Zo ook het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen. Dat betekent dat ziekenhuizen de andere (niet-corona) zorg soms niet meteen kunnen oppakken. Misschien is ook uw behandeling uitgesteld. Dat kan heel vervelend zijn. We willen u graag helpen. Bijvoorbeeld bij het vinden van een ziekenhuis waar u eerder aan de beurt bent. Hieronder vindt u veelgestelde vragen, plus de antwoorden.

Bekijk ook de andere veelgestelde vragen van onze verzekerden over corona. En onze antwoorden.

Wat kunt u zelf doen?

  • Bij bepaalde klachten, zoals knie- en heupklachten, kunt u contact opnemen met een fysiotherapeut om te informeren naar de (online) behandelmogelijkheden om fit te blijven in de aanloop naar of bij uitstel van uw operatie.
  • U kunt met een diëtist in gesprek gaan om uw voedingspatroon door te nemen. Met goede voeding wordt de kans op complicaties kleiner en herstelt u vaak sneller na een ingreep.
  • Univé heeft een uitgebreid aanbod van preventieve trainingen en cursussen. U wilt gezond en vitaal blijven leven. Of u nu een dagje ouder wordt of leeft met een chronische aandoening. Kijk eens naar de mogelijkheden en vergoeding.
  • Bent u chronisch ziek? Dan kunt u deelnemen aan gecontracteerde zorgprogramma’s voor onder andere diabetes mellitus type 2, COPD, hart- en vaatziekten en astma (als u 16 jaar of ouder bent). Begeleiding bij het stoppen met roken is vaak onderdeel van het programma.