Ga naar inhoud

Hoe ben ik verzekerd bij leegstand?

Wanneer jouw gebouw leegstaat, is het vanaf dat moment alleen verzekerd voor specifieke situaties. Denk hierbij aan schade door brand, maar alleen als je verzekerd bent voor de branddekking. Hetzelfde geldt voor stormschade, waarbij de dekking voor storm van toepassing moet zijn. Ook schade door aanrijding, aanvaring, of afvallende/uitstromende lading is gedekt, maar alleen als je verzekerd bent voor de uitgebreide gevarendekking.

Voor situaties waarbij bomen, kranen, heistellingen of windmolens omvallen, geldt eveneens de dekking voor uitgebreide gevaren. Belangrijk is om ons direct op de hoogte te stellen zodra jouw gebouw leegstaat. Op dat moment gaan wij de situatie beoordelen om te kijken of jouw polis ongewijzigd kan doorlopen.

Dit stelt ons in staat om de juiste maatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat je nog steeds de passende dekking hebt. Jouw tijdige melding stelt ons in staat om samen de beste oplossingen te vinden en eventuele risico's te beheren terwijl jouw gebouw leegstaat. Wij staan klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent, zelfs tijdens de leegstand van je pand.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?