Ga naar inhoud

14 december 2021

Wat als mijn zakelijke laptop uit de auto wordt gestolen?

Blonde vrouw werkt op een zwarte laptop in haar woning.

Wanneer je zakelijke laptop gestolen wordt uit je auto, wil je natuurlijk weten of de verzekering deze schade dekt. We vertellen je graag hoe dat zit.

Doe eerst aangifte van de auto-inbraak 

De schrik na een inbraak in je (bedrijfs)auto is natuurlijk enorm. Zorg echter wel dat je zo snel mogelijk na het ontdekken ervan aangifte van de auto-inbraak doet bij de politie. Misschien kunnen zij de gestolen laptop nog traceren of op een andere manier meehelpen bij het terugkrijgen.  

Daarna licht je de verzekering in 

Na de aangifte breng je de verzekering op de hoogte van de diefstal. Je denkt misschien in eerste instantie aan je bedrijfsautoverzekering als je zakelijke laptop uit de auto van de zaak gestolen is. Toch is dat niet de verzekering waarop je deze schade kunt claimen, omdat het geen accessoire is die bij de auto hoort. 

Diefstal van zakelijke goederen, waaronder een laptop die zakelijk gebruikt wordt, valt namelijk onder de eigen vervoerverzekering. Deze verzekering kun je afsluiten voor een personenauto, bestelauto, vrachtwagen en aanhanger. Je zakelijke spullen zijn hiermee dag en nacht verzekerd tegen beschadiging en diefstal. 

Goed om te weten over diefstal van je zakelijke laptop: 

  • Voor diefstal en vandalisme, of een poging daartoe, geldt een eigen risico van € 250,- per schade. Als je auto niet beveiligd met een VbV/SCM beveiligingssysteem, dan geldt een eigen risico van € 1.000,- per schade. 

  • Je privélaptop is niet verzekerd onder de eigen vervoerverzekering, alleen spullen die je zakelijk gebruikt.  

  • Je kunt een eigen vervoerverzekering los afsluiten zonder (bedrijfs)autoverzekering, al levert het je wel pakketkorting op als je ze samen afsluit. 

Deel dit bericht