Ga naar inhoud

Wat gebeurt er met mijn no-claimkorting als ik zonder schuld een fietser of voetganger aanrijd?

Bij een aanrijding tussen een zogenoemde 'sterke'en 'zwakke' verkeersdeelnemer, zoals een automobilist en een fietser of voetganger, wordt de zwakke partij vaak in het gelijk gesteld. Dit gebeurt zelfs wanneer de automobilist kan aantonen dat deze onschuldig is. Ondanks dat je als automobilist geen schuld hebt, zal het toch vaak ten koste gaan van de opgebouwde schadevrije jaren en daarbijhorende no-claimkorting

Bij Univé is dit anders. Kun je namelijk als automobilist aantonen dat je in de sitautie onschuldig bent, dan heeft dit geen negatieve gevolgen voor je no-claim korting van je bedrijfsautoverzekering.

Veroorzaakt een 'zwakke' verkeersdeelnemer schade aan jouw auto? Dan kun je die schade verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de veroorzaker. Uiteraard moet je wel weten wie de schade heeft veroorzaakt.  

Hoe toon je de schuld van een ander aan?  
Het is niet altijd makkelijk om de schuldvraag bij een aanrijding te beantwoorden. Het helpt om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Maak foto’s van de plek en noteer namen, adressen en telefoonnummers van betrokkenen en eventuele getuigen. Op basis van deze bewijsmaterialen kun je de situatie voorleggen aan Univé. Wanneer de andere partij inderdaad schuldig is, dan val je niet terug in uw opgebouwde no-claimkorting. 

Schade melden 
Meld je schade snel en eenvoudig online. Wil je meer weten of heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Of maak een afspraak bij jouw adviseur. 

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?