Ga naar inhoud

Hoe kan ik schade aan mijn bedrijfsauto melden?

​Schade of pech onderweg kan natuurlijk altijd voorkomen. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk dat je schade zo snel mogelijk meldt bij Univé. Je kunt op verschillende manieren schade melden:

Wil je meer lezen over het melden van schade aan je bedrijfsauto? Neem dan een kijkje op onze pagina schade aan je bedrijfsauto.

Aanrijding met een andere partij?
Heb je een aanrijding gehad met een andere partij? Wat moet je doen bij een aanrijding? Het is belangrijk om alles goed vast te leggen. Maak foto's van de situatie en vul samen het Europees schadeformulier in en zorg ervoor dat beide partijen het formulier ondertekenen. Zorg ervoor dat je geen schuld erkent, en doe ook geen uitspraken over eventuele schadevergoedingen. 

 • Schade aan een andere partij is verzekerd met een WAWA+ en All Risk bedrijfsautoverzekering wanneer je aansprakelijk wordt gesteld. 

 • Schade aan je eigen bedrijfsauto is verzekerd met een All Risk dekking. 

 • Indien je aansprakelijk bent, en je meldt schade dan gaan je schadevrije jaren omlaag en word je premie dus hoger

Schade zonder tegenpartij
Heb je schade door bijvoorbeeld een botsing met een paaltje? Meld het eenvoudig in Mijn Univé Zakelijk en kies een schadehersteller naar keuze voor de reparatie. Na de melding kun je direct een afspraak maken; wij regelen de vergoeding met de hersteller. 

 • Een aanrijding zonder tegenpartij, is alleen verzekerd met een All Risk bedrijfsautoverzekering. 

 • Er geldt een eigen risico

 • Door het melden van de schade gaan je schadevrije jaren omlaag en kan dit, afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, invloed hebben op de hoogte van je premie.

Diefstal of inbraak van bedrijfsauto
Is je bedrijfsauto gesloten of is er ingebroken? Deze schade meld je eenvoudig online via Mijn Univé Zakelijk. Als je bedrijfsauto binnen 30 dagen na diefstal wordt teruggevonden, vergoeden wij eventuele schade die tijdens de diefstal is ontstaan. Als de auto niet binnen 30 dagen wordt teruggevonden, wordt de vervangingswaarde vergoed. Heb je de Nieuwwaarderegeling afgesloten bij je bedrijfsautoverzekering, dan krijg je de nieuwwaarde vergoed.

 • Diefstal en inbraak zijn verzekerd met een WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering. 

 • Doe eerst aangifte bij de politie voordat je de diefstal bij ons meldt en vraag een kopie van het proces verbaal. 

 • Meld diefstal ook bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit, zo is de kans groter dat je bedrijfsauto wordt teruggevonden. 

Stormschade aan je bedrijfsauto
Bij stormschade aan je bedrijfsauto kun je kiezen voor reparatie bij een aangesloten schadehersteller of een hersteller naar keuze. Meld de schade in Mijn Univé Zakelijk en vind direct een geschikte schadehersteller in jouw omgeving.

 • Stormschade is verzekerd met een WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering

 • Stormschade aan je bedrijfsauto is gedekt wanneer deze geparkeerd staat en omver wordt geblazen, of wanneer objecten door de storm tegen de auto aanwaaien of erop vallen.

 • Stormschade heeft geen gevolgen voor je schadevrije jaren en no-claimkorting

Ruitschade aan je bedrijfsauto
Is de ruit van je bedrijfsauto beschadigd of gebroken? Meld je schade makkelijk in Mijn Univé Zakelijk. Als je ruit al gerepareerd of vervangen is, kun je meteen de kosten van de reparatie indienen.

 • Ruitschade bij je bedrijfsauto is verzekerd met een WA+ of All Risk bedrijfsautoverzekering

 • Geen eigen risico bij reparatie van je ruit. 

 • Eigen risico van € 100 wanneer je de ruit laat vervangen bij een Univé Schadehersteller of € 250 wanneer je deze laat vervangen bij een hersteller naar keuze.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?