Ga naar inhoud

Aansprakelijkheidsverzekering voor bakkers

Bescherm je bakkerij tegen schadeclaims met de AVB van Univé.

Regel je AVB gemakkelijk zelf online

  • Medewerkers en ingehuurd personeel meeverzekerd
  • Altijd een adviseur in de buurt
  • 24/7 toegang tot unieke cyberhulp

Kies voor financiële zekerheid voor je bakkerij een AVB

Of je een taartenbakker vanuit huis bent of een eigen bakkerij runt, het werk van een bakker brengt verschillende risico’s met zich mee. Een ongelukje in de bakkerij of een klacht over een product kan tot onverwachte schadeclaims leiden.  

Met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Univé ben je goed beschermd tegen deze risico's, waardoor jij je volledig kunt concentreren op jouw bakkerij. Ontdek in welke situaties je als bakker met de AVB verzekerd bent. 

Aansprakelijk of niet?

De volgende situaties laten zien waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk een is voor een bakker.  

Je hecht veel waarde aan hygiëne en je bakkerij is net helemaal schoongemaakt. Ook de vloer is gedweild, en is daardoor nog nat. Het waarschuwingsbordje voor de gladde vloer staat er nog niet, maar er komt al wel een klant binnen. 

Schade:  
Door de gladde vloer glijdt de klant uit en valt op de grond. Hierdoor breekt de klant een heup, waarna ze geopereerd moet worden in het ziekenhuis. De klant besluit daarom om een schadeclaim in te dienen tegen jouw bakkerij. 

Aansprakelijk of niet? 
Aansprakelijk: ja 
Verzekerd: ja 

Ja, je bent in deze situatie aansprakelijk voor de schade aan de kleding van de vrouw. Gelukkig ben jij met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé goed verzekerd voor dit soort situaties. De schade aan de kleding wordt in dit geval gewoon vergoed. Zo is jouw bakkerij beschermd tegen de financiële gevolgen van zo’n ongeluk. 

Elke ochtend maak jij in je bakkerij lekkere verse broodjes en gebak. Vandaag staan de roomsoezen op de planning. Helaas wist je niet dat de room niet koel genoeg stond vannacht. Meerdere klanten kopen deze soezen en eten ze op.  

Schade:  
De klanten die de soezen hebben opgegeten, worden later ziek met symptomen van voedselvergiftiging. Een van de klanten wordt zelfs ernstig ziek en moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Een onderzoek van de gezondheidsinspectie ontdekt dat de voedselvergiftiging van jouw bakkerij komt. Je wordt aansprakelijk gesteld voor de schade. 

Aansprakelijk of niet? 
Aansprakelijk: ja 
Verzekerd: ja 

Ja, jouw bakkerij kan aansprakelijk gesteld worden in deze situatie. Maar door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé hoef je de bakkerij niet te sluiten vanwege financiële problemen. De verzekering dekt namelijk de medische kosten en schadevergoedingen uit dit soort incidenten.  

Jij levert met je bakkerij ook grote bestellingen aan cafés en restaurants in de buurt. Tijdens het leveren van zo’n bestelling stoot een werknemer per ongeluk een grote kan koffie om. 

Schade:  
De koffie valt over de toonbank en maakt ook een grote vlek op de vloer en de muur. De eigenaar van het café eist vervolgens een schadevergoeding van jou. 

Aansprakelijk of niet? 
Aansprakelijk: ja 
Verzekerd: ja 

Ja, je bent aansprakelijk voor de schade aan de eigendommen van het café. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé dekt de kosten hiervan. Je bakkerij is met zo’n verzekering beschermd tegen financiële tegenslagen zoals schadeclaims. 

Je bakkerij heeft een grote oven. Op een dag ontstaat er een technisch probleem met de oven, wat leidt tot een brand in de bakkerij. 

Schade:
De brand zorgt voor een grote schade aan je eigen keukenapparatuur.  

Aansprakelijk of niet? 
Aansprakelijk: nee 
Verzekerd: nee 

Schade aan je eigen spullen niet gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Je moet zelf de kosten voor reparatie en vervanging dragen. Wil je ook voor dit soort situaties voorbereid zijn? Dan kun je een Inventarisverzekering afsluiten. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen en hun eigendommen, maar ook voor schade aan je eigen inventaris. 

Wat is verzekerd met de AVB?

Waarom de Univé AVB voor bakkers?

Compleet verzekerd met Ondernemerspakket Detailhandel

Wil je lekker blijven bakken zonder zorgen? Kijk dan ook eens naar het Ondernemerspakket Detailhandel. Je stelt zelf je pakket samen met de dekkingen die voor jou relevant zijn. Zo betaal je niet voor risico’s die je niet loopt. En je krijgt tot wel 10% pakketkorting als je meerdere verzekeringen afsluit. 

Zorgeloos ondernemen met de AVB

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Univé kun je je met een gerust hart richten op het bakken van de lekkerste producten. Sluit de AVB af en bescherm je bakkerij tegen de financiële gevolgen van onverwachte gebeurtenissen. 

Bereken je premie