Ga naar inhoud

1 maart 2023Reizen

Tips voor het huren van een auto

Vlieg je naar een verre bestemming? Dan kan een huurauto handig zijn. Echter is dat niet geheel zonder risico’s. Waar moet je op letten? En hoe boek je veilig en voordelig? 

Wil je zekerheid en een goede prijs? Dan kun je het beste vanuit Nederland een auto boeken. Kies voor een grote, internationale autoverhuurder. Je bent misschien iets duurder uit, maar hier tegenover staan zekerheid en service. Vaak hebben grotere verhuurbedrijven een Nederlandstalige versie van hun website. Dat geeft je de gelegenheid om de voorwaarden van het huurcontract rustig door te nemen. 

Het vinden van een goede en betaalbare huurauto kan deze zomer best lastig zijn. Tijdens de coronacrisis hebben veel verhuurbedrijven een groot deel van hun auto’s verkocht. Ook heeft de auto-industrie al langere tijd leveringsproblemen. Hierdoor zijn er nu minder huurauto’s beschikbaar. Tegelijkertijd is er meer vraag naar huurauto’s. Als je een auto huurt in het buitenland, hou er rekening mee dat de prijzen zijn gestegen.

Alles inclusief  

Niks vervelender dan onvoorziene, bijkomende kosten. Ga daarom voor een verhuurbedrijf met een all-inclusive formule. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. All-inclusive betekent in de regel: een ongelimiteerd aantal kilometers, standaard WA-verzekering tot een bepaald bedrag (per verhuurder verschillend), schadeverzekering voor schade door eigen schuld, diefstalverzekering, terugbetaling eigen risico en dekking voor glas, banden en dakschade. 

Keuzes, keuzes  

Je wilt het liefst een zo voordelig mogelijke huurwagen, maar budgetauto’s zijn niet altijd even zuinig. Zeker als je ermee door de bergen wilt rijden. Neem dan liever eentje met een sterkere motor die meer passagiers en bagage aankan. Kies een auto die genoeg ruimte heeft voor al je reisgenoten en ieders spullen. Let op: voor een upgrade van een huurauto betaal je soms de hoofdprijs! 

Boek je een reis inclusief vliegticket en accommodatie via een touroperator of reisbureau? Vaak is het voordeliger om de huurwagen mee te nemen in het reispakket. 

Ben je van plan niet heel veel te rijden? Overweeg dan om voor losse transfers in plaats van een huurauto te kiezen.

En verder…  

Controleer altijd of je een internationaal rijbewijs nodig hebt in het land waar je naartoe gaat. Houd er rekening mee dat je in veel landen 25 jaar moet zijn om een auto te mogen huren. Ook is het verstandig om een creditcard mee te nemen. 

Deel dit bericht