Ga naar inhoud

15 april 2018Gezondheid

Waarom Ellen een cursus baby-EHBO deed

Je bent zwanger en negen maanden lang draag je een kindje in je buik. Aan het eind van die periode volgt natuurlijk het moment dat je kersverse zoon of dochter ter wereld komt. Als ouders kun je dan je geluk niet op. En doe je er werkelijk alles aan om hem of haar zo goed mogelijk te beschermen. Want je kindje is vanaf dat moment je meeste kostbare bezit.

Bezorgd over je baby

Ellen Schep is 30 jaar, komt uit Rijswijk en is moeder van de inmiddels vijf maanden oude Ezra. Toen Ezra net geboren was, merkte Ellen dat ze zich soms zorgen maakte om hem.

Ellen: “Ik las regelmatig wat voor gevaren er allemaal zouden kunnen zijn. Zoals het gevaar van een te grote afstand tussen de spijlen van de box, een slaapkamer die warmer is dan 20 graden en het risico op brandwonden. Maar wat me vooral opviel: ik las nergens wat je nu eigenlijk moest doen als het echt mis zou gaan.”

Op zoek naar een oplossing

Ellen ging op zoek naar een oplossing. “Er moest vast wel iets te vinden zijn wat je zou kunnen lezen of doen om je kindje goed te beschermen” vertelt Ellen. “Op internet vond ik de mogelijkheid van het volgen van een EHBO-cursus, specifiek gericht op baby’s en kinderen. Dat leek me wel wat.”

Studeren in je eigen tijd

Ellen startte de cursus EHBO bij baby’s en kinderen toen Ezra nog maar een paar weken oud was. “Wat vooral handig is, zeker als je net een kindje hebt gekregen, is dat ik het theoriedeel van de cursus via e-learning kon volgen. Zo kon ik de cursus thuis doen terwijl Ezra lekker lag te slapen. Werd hij wakker, dan sloot ik de e-learning af en kon ik op een ander moment in de week weer verder.”

Rustgevend effect

Op de vraag of Ellen zich inmiddels minder zorgen maakt over haar zoontje na het volgen van de cursus, antwoordt ze bevestigend.

Ellen: “Ik merk echt dat ik er rustiger van ben geworden. Het is heel fijn om te weten wat je precies moet doen als er iets zou gebeuren met je kindje. En ook om te weten welke gevaren er allemaal zijn en hoe je die zo veel mogelijk kan voorkomen.”

Ook een EHBO-cursus volgen?

Zorgverzekerden bij Univé met een aanvullende verzekering Goed, Beter of Best kunnen de kosten van een volledige EHBO-cursus (met diploma) vergoed krijgen uit het preventiebudget. De organisatie die de EHBO-cursus geeft, moet werken volgens de Nederlandse richtlijnen van de EHBO.

Deel dit bericht