Ga naar inhoud

8 augustus 2022Gezondheid

Veilig op weg met de Victor Veilig tekenwedstrijd van Univé Zuid-Nederland

De scholen zijn weer begonnen en dat brengt veel extra verkeer met zich mee. Ouders die weer naar hun werk gaan met de auto en kinderen die op de fiets springen naar school. Zeker in het begin van het schooljaar is dat voor alle weggebruikers weer even wennen. 

Univé vindt het belangrijk dat iedereen zich bewust is van veilig gedrag in het verkeer. Daarom nodigen we scholen uit om deel te nemen aan onze Victor Veilig tekenwedstrijd.

Wie is Victor Veilig? 

Victor Veilig is de gele pop met het vlaggetje in zijn hand die automobilisten erop wijst dat ze in de buurt waar hij staat langzaam moeten rijden. Hier zijn namelijk vaak spelende over overstekende kinderen in de buurt. De pop kun je op een plaats binnen de bebouwde kom zetten waar jij graag ziet dat er wat zachter wordt gereden. 

De Victor Veilig tekenwedstrijd

Alle deelnemende scholen ontvangen voor groep 5 tot en met 8 ontwerpvellen. Hierop gaan de leerlingen hun allermooiste Victor Veilig ontwerpen. De leerlingen worden zich op deze manier bewust van Veiligheid in het verkeer en ze werken mee om de buurt rondom hun school wat veiliger te maken.

Als dank voor deelname ontvangt iedere school zijn eigen Victor Veilig pop om ergens rondom de school te plaatsen.

De drie scholen met de allermooiste tekening ontvangen een Veilig Verkeer Schoolpleinpakket ter waarde van €1.258. In dit pakket zitten onder andere een zebrapad, stoplicht, bolderkar en opdrachtkaartjes met daarin verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8. De hele school heeft er plezier van en kan ervan leren.

Deel dit bericht