Ga naar inhoud

6 september 2022Gezondheid

Univé schenkt nieuwe AED aan de Huisartsenpraktijk in Ruinen.

Univé Samen in Ruinen heeft een nieuwe AED geschonken aan de Huisartsenpraktijk Ruinen - Pesse. Het nieuwe apparaat hangt naast de ingang van de Huisartsenpraktijk aan de Groene Weg.

AED staat voor voor ‘Automatische Externe Defibrillator’ en kan helpen bij een hartstilstand. Door een AED te gebruiken stijgt de overlevingskans aanzienlijk. De AED geeft een schok waardoor het hartritme hersteld wordt. Als via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer op. Zij krijgen een oproep op hun telefoon met de vraag om direct naar het slachtoffer te gaan om te reanimeren of eerst een AED op te halen. Zij reanimeren net zo lang totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

Tien jaar geleden werd door Univé ook een AED geschonken maar deze was inmiddels aan vervanging toe. “Door deze schenking maken we Ruinen opnieuw weer een stukje veiliger.” aldus Gerika Lubbinge van Univé Samen. “We willen Univé Samen hartelijk bedanken voor het ‘hartveiliger’ maken van Ruinen maar laten we hopen dat hij niet veel gebruikt gaat worden.” aldus huisarts Ouwens en huisarts de Wit.

Deel dit bericht