Ga naar inhoud

18 juli 2021Gezondheid

Univé biedt gratis zonnebrandcrème voor openluchtzwembaden

Te veel zonlicht is niet goed voor je huid. Maar als je dan toch de zon ingaat, smeer je dan goed in. Helaas smeren we niet genoeg. En daarom vragen Univé Samen en KWF Kankerbestrijding hier aandacht voor.

Volgens KWF Kankerbestrijding is het aantal gevallen van huidkanker de laatste jaren drastisch toegenomen. De oorzaak is bij de meesten wel bekend: verbranding van de huid en langdurige blootstelling aan de zon. Dermatologen stellen dat de kans op huidkanker dubbel zo groot is als de huid al op jonge leeftijd verbrandt. Daarom is het belangrijk om al vroeg te beginnen met insmeren. Dé reden voor Univé en Stichting KWF Kankerbestrijding om gratis zonnebrandcrème aan te bieden bij openluchtzwembaden in Nederland. 

Kans op huidkanker verkleinen

Univé richt zich naast verzekeren allereerst op het voorkomen van risico’s en beperken van schade. Ook als het gaat om gezondheid. De meeste Nederlanders weten wel dat de zon huidkanker kan veroorzaken; toch verbrandt één op de vier kinderen. We vinden insmeren belangrijk, maar het wordt simpelweg vaak vergeten. Stel je zonnebrandcrème gratis beschikbaar in zwembaden, dan wordt insmeren hopelijk een vanzelfsprekendheid. En juist dát is ons uitgangspunt.

Deel dit bericht