Ga naar inhoud

9 september 2021Sport

Sponsormateriaal recyclen voor Fonds Gehandicaptensport

In 2018 kreeg Univé een nieuwe huisstijl. Maar omdat we al jaren Supporter van Sport zijn, waren er daardoor ineens heel veel vlaggen, banieren, spandoeken en kledingstukken die niet meer up-to-date waren. Wat doe je daar dan mee? Recyclen natuurlijk! Op een heel fijne manier werden er andere producten van gemaakt die verkocht zijn voor het goede doel: Fonds Gehandicaptensport.

Van boodschappentas tot strandstoel

Misschien heb je bij jouw lokale sportclub wel eens een vlag zien wapperen van Univé met de appel en de peer. Die vlag is dan nu omgetoverd in een boodschappentas, strandstoel, wc-rolhouder, etui of iets anders nuttigs.

Dit hergebruiktraject laten we uitvoeren door mensen met een verstandelijke beperking in een maatschappelijk en duurzaam reïntegratiebedrijf. Zij hebben er geweldige nieuwe producten van gemaakt, de opbrengst van al deze spullen is voor Fonds Gehandicaptensport, een organisatie die ons na aan het hart ligt.

Heb jij nog oude sponsormaterialen liggen?

Het recyclen van het oude materiaal is een hele klus, waar we ook in 2021 nog druk mee bezig zijn. Dit jaar gaan we ook actief bij verenigingen materialen ophalen. Net als bij evenementen, nu dit allemaal weer begint. Dit hoeven overigens niet per se Univé-materialen te zijn. Want ook voor andere ‘oude’ materialen geldt: zonde om weg te gooien!

We maken er nieuwe items van en deze geven we ook weer deels terug aan de verenigingen. Deze kunnen jullie bijvoorbeeld verkopen en de opbrengst in de club steken. Wil je dat we bij jouw vereniging materialen op komen halen? Mail dan naar info@univesupportervansport.nl.

Ook als het gaat om het omturnen van ons oude sponsormateriaal is Univé dus Supporter van Sport!

Deel dit bericht