Ga naar inhoud

1 maart 2023

Slim alarmsysteem met handige functies

Het WoonVeilig Alarmsysteem werkt met een online alarmcentrale. Bovendien kun je het alarm koppelen aan verschillende smart home-oplossingen. Zo werkt de installatie samen met Philips Hue, Google Assistent en Toon.

Zo werkt de online alarmcentrale

Bij een traditioneel alarmsysteem gaat er alleen een sirene en/of lichtsignaal af. Bij de duurdere installaties ben je aangesloten op een alarmcentrale, waarbij een telefonist je belt als er alarm is. Het WoonVeilig Alarmsysteem werkt met een online alarmcentrale, zodat je altijd snel op de hoogte bent van een melding.

Bij een alarm worden jij en jouw contactpersonen namelijk direct geïnformeerd. Je kunt zelf instellen of dit automatisch met een telefoontje of een SMS-bericht gebeurt. Vervolgens kun je polshoogte nemen, of de politie waarschuwen als je het niet vertrouwt.

Koppelen met smart home-systemen

Het slimme alarmsysteem kun je eenvoudig koppelen aan andere systemen en applicaties. Zo breid je de functies van jouw alarmsysteem uit zonder extra kosten. Bijvoorbeeld met je verlichting, thermostaat of de buurt-app. Hieronder vind je een paar van de mogelijkheden.

1. Philips Hue alarm

Heb je verlichting van Philips Hue in jouw huis? Dan heb je een heleboel interessante opties om je alarm nog effectiever te maken. Verlichting speelt namelijk een belangrijke rol bij het voorkomen van inbraak.

Sluit Hue aan op je alarm en maak gebruik van mogelijkheden zoals:

  • Aanwezigheidssimulator: als je het alarm inschakelt gaan de lampen aan wanneer het donker wordt. ‘s Ochtends gaan ze vanzelf weer uit. Zo lijkt het alsof je thuis bent, wanneer je bijvoorbeeld op vakantie bent.

  • Lichtsignalen bij alarm: jouw Hue-lampen gaan knipperen als het alarm afgaat. Afhankelijk van de lampen die je hebt is dit rood of wit licht. Zo zien jouw buren direct dat er alarm is.

  • Alarm aan, lampen uit: zet je het alarm aan wanneer je gaat slapen? Dan kun je instellen dat de lampen in je woning op dat moment vanzelf uitgaan.

2. Google Assistent

‘Hey Google, ik ben thuis!’ Met dit commando kun je allerlei handige zaken regelen als je gebruik maakt van de Google Assistent. Bijvoorbeeld dat de lampen aan gaan, of de radio je favoriete muziek afspeelt. 

Met het WoonVeilig Alarmsysteem kun je ook instellen dat het alarm op deze manier wordt uitgeschakeld wanneer je thuiskomt. Ook kun je met je stem het alarmsysteem aanzetten wanneer je van huis gaat. Of gedeeltelijk inschakelen, wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen.

Deze functies werken in combinatie met een slimme speaker of de Google Assistent-app op je smartphone.

3. Bericht naar de buurtapp 

De app van Veiligebuurt.nl maakt het makkelijk om met je buren op de veiligheid bij jou in de straat te letten. Wanneer je hier gebruik van maakt, kun je het slimme alarmsysteem koppelen aan deze app. Als er alarm bij je in huis is, zal er direct een bericht in de buurt-app verschijnen.

4. Toon-thermostaat

Ook de Toon, de slimme thermostaat van Eneco, kan samenwerken met het alarmsysteem. Bijvoorbeeld door de verwarming uit te zetten op het moment dat je het alarm inschakelt, omdat je weggaat. Andersom kun je instellen dat het weer warm in huis wordt zodra je het alarm bij thuiskomst uitzet.

Deel dit bericht