Ga naar inhoud

13 september 2021Gezondheid

Shiela werkte als bloemist, maar werkt nu bij de GGD: "Had meteen het gevoel dat ik iets moest doen"

Normaal gesproken is Shiela Luchies actief als bloemist, met name voor bedrijven. Ze maakt cadeauboeketten, bloemstukken voor op de balie of kleedt een kantoor aan in kerstsferen. Toen vanwege de coronacrisis in maart 2020 veel kantoren hun deuren sloten, kwam haar werk grotendeels stil te liggen.

“Al meteen toen de pandemie begon, had ik het idee dat ik iets moest doen. Ik heb toen bijvoorbeeld oppas aangeboden aan mensen die wel naar hun werk moesten en kinderen thuis hadden en heb boodschappen gedaan voor mensen die bijvoorbeeld positief getest waren”, vertelt ze. Het gevoel dat ze iets moest doen, werd versterkt toen ze op Facebook een advertentie zag om de GGD te komen ondersteunen: “Voor ik het wist had ik het formulier ingevuld. Al snel werd ik gebeld met de vraag wanneer ik kon beginnen.”

Ze begon in september vorig jaar op de testlijn van de GGD, ging een aantal maanden later aan de slag op de vaccinatielijn en inmiddels helpt ze mensen die problemen hebben met de CoronaCheck app. De verhalen die voorbij kwamen, waren soms best pittig: “Zeker in het begin. Toen had ik bijvoorbeeld een vader aan de lijn die graag bij zijn dochter in het ziekenhuis wilde zijn. Zonder negatieve test kon hij niet met zijn dochter mee, maar het was ontzettend druk met testen. Ik heb net zo lang gezocht tot ik een test voor hem gevonden had.”

Haar ervaring en werk als bloemist hielpen haar: “Ik had geen ervaring in de zorg, maar het blijft klantcontact. Een bruidsboeket is ook heel anders dan een grafstuk. Het is belangrijk om goed om te kunnen gaan met emoties, in welk vak dan ook. Het geeft me ook voldoening als iemand tevreden de telefoon ophangt.”

Ze blijft dan ook voor de GGD werken zo lang ze nodig is: “Ik hoop natuurlijk dat dat nog zo kort mogelijk is, want dat betekent dat de pandemie voorbij is. Maar ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen, al ben ik misschien maar één heel klein druppeltje op een gloeiende plaat.”

Deel dit bericht