Ga naar inhoud

6 december 2019Vervoer

Private lease: voordelig een tweedehands auto leasen

Als je op zoek bent naar een private leaseauto, spelen de maandelijkse kosten natuurlijk ook een belangrijke rol. Heb je er wel eens over gedacht om de kosten te drukken door een tweedehands auto te leasen? Steeds meer leasemaatschappijen bieden deze optie. En een occasion leasen is vaak voordeliger, maar ook nog eens een verantwoorde keuze voor het milieu.

Hoe werkt private lease met een gebruikte auto?

Bij tweedehands lease krijg je een gebruikte leaseauto aangeboden. Vaak zijn die zo’n 1 tot 3 jaar oud. En een tweedehands auto leasen kan jou maandelijks al gauw een aantal tientjes schelen. Dat komt onder meer doordat in de eerste jaren van een auto de afschrijving hoog is. Die periode is bij een occasion al achter de rug.

Soms lagere bijtelling

Daar komt bij dat sommige tweedehands auto’s nog onder de oude, lagere bijtellingspercentages vallen. Bovendien is de maximale contractperiode van tweedehands private leaseauto’s korter. Is er dan helemaal geen nadeel? Misschien vind je het een nadeel dat de auto al volledig is samengesteld? Hoe dan ook, aan een tweedehands private leaseauto kun je geen extra opties meer laten toevoegen. 

Tweedehands auto’s

Net als verkopers van tweedehands auto’s hebben ook leaseaanbieders een ruim aanbod aan occasions. Bij Private Lease met Univé varieert het aanbod van tweedehands modellen. Zo kun je onder andere kiezen uit modellen van Renault, Opel en Citroën. En je kunt er zeker van zijn dat de auto eerst is gekeurd en zorgvuldig gereinigd. Natuurlijk kun je de gebruikte auto uitgebreid bezichtigen en een proefrit maken om te ervaren of de auto je bevalt en aansluit bij je verwachtingen en wensen.

Meer weten over privé lease? Lees dan ook onze blogs Private lease – wat is dat eigenlijk?Flexibel private leasen: mogelijkheden genoeg en Private lease: veilig rijden door rijhulpsystemen.

Deel dit bericht