Ga naar inhoud

21 juli 2016Reizen

Kom in beweging met Pokémon Go

Games voor de spelcomputer, een televisieserie en kaarten. Pokémon is al jaren een begrip bij de jeugd. Leidde het spel eerst tot veel binnen zitten, met de komst van de app Pokémon Go, trekken duizenden mensen eropuit om zelf Pokémon-figuren te zoeken.

Pokémon: Gotta catch 'em all

Pikachu, Charmander en Bulbasaur. Als u geen flauw idee heeft waar deze namen voor staan heeft u de Pokémon-rage van de afgelopen decennia gemist. Pokémon zijn virtuele wezens die gevangen en getraind kunnen worden om tegen elkaar te strijden. Tot nu toe kon het spel alleen binnenshuis gespeeld worden. Maar met Pokémon Go speelt u het spel ‘in real life’en gaat u op jacht naar Pokémon bij u in de buurt. Een prachtige stimulans om (samen met uw kind) naar buiten te gaan en een flinke wandeling te maken.

Vaker naar buiten met Pokémon Go

'Ik speel Pokémon Go voornamelijk vanwege de nostalgie', zegt Yassine Oumghar, 22 jaar en woonachtig in Amsterdam Zuid Oost. 'Op de basisschool was ik er net als mijn klasgenoten dagelijks mee bezig. Omdat deze app de pokémonfiguren van de generatie van toen gebruikt, komen die herinneringen en de lol terug.' Ruben Jansen uit Nieuw Vennep, 21 jaar, vindt het leuk dat hij door het spel vaker in beweging komt: 'Doordat ik Pokémon Go speel, kom ik meer buiten. Voor die tijd koos ik er eerder voor om een film te kijken of binnen te gamen.'

Pokémon Go verbroedert

Het pokémonspel heeft ook een sociale kant. Zo doet de hele vriendengeroep van Ruben mee met Pokémon Go. 'We gaan met z’n tweeën of drieën op pad of soms met de hele groep. Ook Yassine vindt het sociale aspect aantrekkelijk: 'Pokémon Go verbroedert. Je legt heel gemakkelijk contact met andere mensen die ook op Pokémon-jacht zijn. Dan kun je ervaringen uitwisselen, tips geven en elkaar helpen.'

Speel Pokémon Go samen met uw kind

Vindt u dat uw kind wel wat vaker in beweging mag komen? En uzelf eigenlijk ook? Trek er dan samen op uit om Pokémon Go te spelen. Ook uit het oogpunt van veiligheid is het handig om met uw kind mee te gaan. Want het spel kan zo de aandacht opeisen dat uw kind niet meer let op de echte wereld om hem heen. Yassine heeft daar ervaring mee. 'Ik ben een keer bijna in het water terechtgekomen toen ik een Pokémon wilde vangen.' Maar het kan helaas ook ernstiger aflopen. 'Een jongen in onze plaats is aangereden, omdat hij tijdens het spelen van Pokémon Go niet oplette en zo de straat overstak', vertelt Ruben.

Hoe speelt u veilig Pokemon Go?

• Speel het spel niet terwijl u in uw auto of op uw fiets, brommer of scooter rijdt. U heeft dan al uw aandacht nodig voor het verkeer.
• Bepaalde pokémons kunt u alleen´s nachts vangen. Zorg er dan voor dat u goed zichtbaar bent, bijvoorbeeld met een lichtgevend hesje.
• Er zijn waterpokémons die u dicht bij de rand van water brengen. Goed uitkijken dan.
• Op de openbare weg blijft het oppassen. Botst u tegen niemand aan? Let vooral op bij het oversteken.

Deel dit bericht