Ga naar inhoud

20 augustus 2015Wonen

Ouderwets? Winkel versus webshop

Het is vrijdagavond en de wasmachine is kapot. Vervelend, maar gelukkig heb ik de zaterdag om een nieuwe te kopen. Bij voorkeur bij de plaatselijke witgoedwinkelier. Ouderwets eigenlijk, want tegenwoordig struint iedereen het internet af.

Daarom besluit ik eerst maar eens een paar webshops te raadplegen. Ik had merk X. Wat kost een vergelijkbaar model? Ik zie verschillende types, variërend van € 500,- tot € 1.500,-. Morgenochtend in de plaatselijke witgoedwinkel eerst maar eens om meer informatie vragen.

Eenmaal in de winkel zie ik twee modellen van merk X en twee modellen van merk Y. Inderdaad tussen de € 500,- en € 1.500. Ik vraag naar de verschillen tussen de modellen en zijn advies is duidelijk. Het verschil zit hem in het gebruik. Het aantal wasprogramma's en de hoeveelheid toeren bij het centrifugeren. Wat verbruikt een machine aan elektriciteit en hoeveel water wordt er verbruikt? De verschillen hierin zijn echt marginaal. Je bespaart hooguit een paar euro per jaar. Wat hij me meegeeft is dat merk Y echter een keer zolang meegaat. De uitleg volgt en ik begrijp hem. Daarentegen is merk Y met € 999,- beduidend duurder dan de machine van merk X van € 699. Maar, merk Y heeft een cashback actie. Koop je de wasmachine vóór 20 augustus 2015, dan krijg je € 150 retour. Ik heb de keuze gemaakt. Het wordt merk Y. Bij de webshop was dezelfde wasmachine € 75 goedkoper, maar geen letter over de cashback actie, dus uiteindelijk € 75 duurder. Oh ja, merk Y is bij de plaatselijke leverancier uit voorraad leverbaar en kan maandag geplaatst worden. Ook wordt de oude machine meegenomen en heb ik recht op 2 uur arbeidsloon i.v.m. het plaatsen. U begrijpt het ik ben uitermate tevreden over de service.

Wat heeft dit nu met verzekeren of Univé te maken? Heel veel! Bij Univé kunt u zowel ‘online’ als ‘offline’ winkelen. Wilt u shoppen vanuit uw luie stoel, dan kijkt u op Unive.nl. Wilt u extra advies dan kunt u een Univé-kantoor bij u in de buurt binnenlopen voor een advies op maat. Fijn dat alles digitaal kan! Maar ook fijn dat er winkels zijn waar je binnen kunt lopen om je te laten adviseren door een deskundige adviseur.

Deel dit bericht