Ga naar inhoud

12 april 2023Wonen

Leuke activiteiten met je puppy

Heb je sinds kort een puppy? Wat een heerlijke tijd. Helemaal met het mooie weer in het vooruitzicht. Niets is fijner dan samen met je pup op pad te gaan. Daarom hebben we in deze blog 3 leuke activiteiten die je samen met je puppy kunt doen. 

Je puppy kent zijn eigen grenzen nog niet waardoor het lijkt alsof die energie voor 10 heeft. Toch is het beter om rustig aan te doen. Je puppy groeit erg snel de eerste maanden, hierdoor zijn ze meer kwetsbaar. Natuurlijk hoef je niet stil te zitten of je pup thuis te laten, er is er nog genoeg leuks om samen te ondernemen. 

Activiteiten die je kunt doen met je puppy 

Volg een puppycursus 

Naast dat puppy’s nog veel moeten leren, vinden ze vaak een puppycursus ook nog eens leuk. Je leert spelenderwijs een aantal basisvaardigheden aan je pup. Daarnaast kun je vaak tips en ervaringen delen met andere hondeneigenaren. Je slaat dus twee vliegen in één klap.  

Fietsen met je puppy

Je puppy mag en kan nog niet rennen naast de fiets, maar je kan ook een hondenmandje op je fiets bevestigen. Zo kan je hond toch mee. Belangrijk is dat je hond wel goed went aan de fietsmand, dus probeer het eerst een paar keer thuis.  

Leer je pup socialiseren 

Alles is nieuw voor je puppy. Geluiden, drukte, nieuwe bezienswaardigheden. Het is dan ook niet gek dat je puppy hieraan moet wennen. Door dit in kleine stapjes op te pakken leer je je hondje wennen aan zijn nieuwe omgeving. Doe dit vooral op het tempo van je pup, maar activiteiten die hierbij kunnen helpen zijn: 

  • Laat je pup kennismaken: met de buren, familie en andere honden. Ga eventueel samen een klein rondje lopen. 
  • Laat je puppy wennen aan geluiden en nieuwe omgevingen: ga een rondje rijden en loop op de plaats van bestemming een klein rondje, ze ontdekken graag nieuwe plekken. 
  • Leer je pup omgaan met drukte: wandel een klein rondje over de markt. 

Deel dit bericht