Ga naar inhoud

26 september 2023Wonen

Laat je inspireren tijdens de duurzame huizenroute

Het verduurzamen van je huis is een hot topic en steeds meer mensen zijn hierin geïnteresseerd. Wil jij ook energiebesparende maatregelen nemen, maar weet je niet waar te beginnen? Of ben je benieuwd hoe andere huiseigenaren hun woning hebben verduurzaamd?

Dan was de duurzame huizenroute misschien iets voor jou geweest. Helaas is die al geweest, maar de website biedt nog veel informatie!

Wat is de duurzame huizenroute? 

De duurzame huizenroute is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij huiseigenaren hun huis openstellen voor bezoekers. Tijdens deze dag kun je op tour langs verschillende huizen om duurzame oplossingen te bekijken. Je kunt diverse energiebesparende maatregelen ontdekken en je laten inspireren door wat andere huiseigenaren hebben toegepast, maar ook vragen stellen over bijvoorbeeld kosten en opbrengsten. Hierdoor kun jij later een weloverwogen keuze maken. 

Hoe werkt de huizenroute? 

Tijdens de huizenroute is het mogelijk om je eigen route samen te stellen en diverse huizen te bezoeken. Op de website van de duurzame huizenroute zie je welke huizen er deelnemen en welke duurzame maatregelen zijn toegepast. Ook kun je van tevoren contact opnemen met de huiseigenaar om vragen te stellen of om je bezoek aan te kondigen. Op de dag zelf ga je dan langs bij de verschillende huizen. Laat je inspireren tijdens de duurzame huizenroute! 

Hier wil ik zéker meer over weten! 

Ik woon al duurzaam 

Ben jij de trotse bezitter van een duurzame woning? Goed bezig! Wil je andere mensen graag inspireren met jouw woning en helpen in hun zoektocht naar wat er allemaal mogelijk is en hoe zij dit toe kunnen passen? Sluit je dan aan en stel je huis open! 

Deel dit bericht