Ga naar inhoud

25 juni 2016Wonen

Zo weet een inbreker dat je op vakantie bent

De vliegtickets zijn geboekt, de koffer ingepakt en je favoriete vakantieshirt ligt klaar op de stoel. Eindelijk vakantie! Niets vergeten. Toch?

Een vakantieselfie

“Volgens Facebook zitten Henk en zijn gezin op de camping in Italië.”

Alvast voorpret delen op Facebook of een leuke selfie bij het zwembad delen op Instagram. Niet doen! Inbrekers gebruiken namelijk social media om te ontdekken of jij op vakantie bent. Alles wat ze nodig hebben is je (achter)naam, woonplaats en een openbaar social mediaprofiel. Check dus even welke informatie je deelt met wie. Tip: zorg dat je locatievoorziening van je telefoon uitstaat.

Hallo, is daar iemand?

“Met warm weer zijn alleen de ramen dicht van de mensen die op vakantie zijn.”

De gordijnen dicht, de buitenlamp aan en alle ramen gesloten. Op het eerste gezicht een goed idee, maar daardoor lijkt het overdag er juist op dat je weg bent. Om zeker te weten dat je weg bent, frommelt een inbreker een stukje papier tussen de voordeur en kozijn. En als deze er ’s avonds nog hangt, ben je waarschijnlijk de hele nacht weg. Zorg dus dat een vriend of buur tijdens jouw vakantie geregeld even in en om het huis is.

Ik zie, ik zie…

“Fijn, een standaard voordeur. In minder dan 30 seconden heb ik ingebroken”

Een inbreker baseert zijn keuze op wat hij ziet. Dus loop eens naar buiten en bekijk je huis vanaf de straat of achter uit de tuin. Hoe zichtbaar is jouw huis beveiligd? Heb je bijvoorbeeld:

  • Een buitenlamp met sensor
  • Een anti-inbraakstrip
  • Een camera of alarmsysteem in huis
  • Een extra raamsluiting

Zorg er in elk geval voor dat je zichtbaar maakt dat je jouw huis goed is beveiligd. Dan weet je zeker dat jouw huis in de zomer én daarna overgeslagen wordt. Tip: vuilnisbakken worden vaak als opstapje naar de eerste verdieping gezien. Opbergen of vastzetten dus.

Inbraak? Dat overkomt mij niet!

Misschien denk je wel dat het jou niet overkomt, omdat je bijvoorbeeld in een rustige buurt woont of geen dure spullen hebt. Bedenk goed dat de inbreker niet altijd uit is op jouw mooie spullen, maar ook op zoek kan zijn naar je identiteit. Zorg dus dat je belangrijke documenten, zoals een identiteitskaart of rijbewijs opbergt in een kluis of meeneemt op vakantie.  

Meer over inbraakpreventie

Bij Univé helpen we je graag om je woning extra te beveiligen. Alarm in Huis noemen we dat. Al vanaf € 14,95 per maand beveilig je je huis zichtbaar en onzichtbaar tegen inbraak en kun je met een gerust hart op vakantie, naar je werk of naar vrienden. Naast Alarm in Huis hebben we ook nog tal van andere diensten waarmee je schade aan je huis kunt voorkomen. Wil je meer informatie? Ontdek meer over Veilig Wonen van Univé.

Deel dit bericht