Ga naar inhoud

18 oktober 2022

Kinderen in Zuid-Nederland tekenen hun buurt veiliger!

Rondom scholen is het altijd erg druk met verkeer. Ouders die hun kinderen halen en brengen met de auto, de fiets en te voet. Een ongeluk is dan zo gebeurd! Daarom is het belangrijk om de kinderen hier al vroeg bewust van te maken. 

Jesse en meer dan 600 andere kinderen tekenden erop los voor meer veiligheid in het verkeer 

De afgelopen maand nodigde Univé leerlingen van alle basisscholen in Zuid-Nederland uit om mee te doen aan de Victor Veilig ontwerpwedstrijd. Door samen met hun klasgenoten de meest creatieve verkeerspop te ontwerpen konden zij maar liefst twee échte Victor Veilig poppen verdienen voor hun school. Meer dan 600 kinderen trokken hun potloden tevoorschijn en toverden de ene na de andere creatieve verkeerspop tevoorschijn. 

Verkeersles met een creatief tintje 

De leerkracht legde eerst uit wat een Victor Veilig pop nu eigenlijk is en waarom ze nodig zijn op drukke plekken in het verkeer. Het helpt automobilisten bewust worden van kinderen die op deze plekken in het verkeer deelnemen. Een gesprek met kinderen over hoe zij op een veilige manier door het verkeer kunnen volgde. En om de omgeving rondom school nóg veiliger te maken gingen ze zelf aan de slag met het ontwerpen van hun meest creatieve verkeerspop. 

Enthousiast aan de slag voor het Veilig Verkeer Schoolpleinpakket 

Naast de Victor Veilig poppen die de kinderen konden verdienen voor hun school door hun mooiste tekeningen in te leveren, worden er drie Veilig Verkeer Schoolpleinpakketten uitgereikt aan de scholen met de meest creatieve tekening. 
In onder andere Wouw, Zeeland, Werkendam en Oudewater gingen de kinderen hard aan het werk. 

Jesse van de basisschool in Wouw was zelfs zo enthousiast dat hij zijn tekening hoogstpersoonlijk naar de winkel kwam brengen, omdat er op school een studiedag was. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen want de tekening was gelukkig op tijd binnen! 

De winnaars van het Veilig Verkeer schoolpleinpakket 

We hebben zoveel mooie tekeningen binnen gekregen dat het erg moeilijk kiezen was welke er nu moest winnen! Maar na alle tekeningen goed te hebben bekeken zijn we eruit. De scholen die het Veilig Verkeer schoolpleinpakket winnen, met daarin onder andere een bolderkar, verkeerslichten, een zebrapad, afzetlinten en opdrachtenkaarten voor groep 1 t/m 8 zijn geworden: 

Basisschool de Vlasgaard in Zeeland met de tekening van Saar 


Basisschool de Baayeart in Wouw met de tekening van Jesse


De Mariaschool in Oudewater met de tekening van Loïs

Deel dit bericht